L’ofrena floral a Rafael Casanova torna a celebrar-se amb relativa normalitat

Una quarantena d’entitats, deu més que l’any passat, han deixat un ram de flors al monument dedicat a Rafael Casanova a la plaça del Palau aquest 11 de setembre. Tot i que l’ofrena s’ha fet esglaonadament i amb restriccions, enguany han tornat a sonar sardanes durant la celebració de la Diada.

Una quarantena d’entitats han pogut fer l’ofrena al monument de Rafael Casanova // María Samblás

Molins de Rei ha viscut una Diada Nacional de Catalunya diferent, marcada per la pandèmia com tots els actes que es realitzen des que va acabar el confinament més restrictiu, però amb una celebració una mica més flexible que la de l’any passat.

A la plaça del Palau s’ha acordonat una zona just davant del monument a Rafael Casanova on s’han situat els membres del govern municipal. Amb un circuit d’entrada i un de sortida, dos representants d’una quarantena d’entitats -deu més que l’any passat, però una xifra encara llunyana a la seixantena del 2019– s’han anat apropant per realitzar l’ofrena floral.

Les entitats s’han organitzat per ordre alfabètic i, quan un responsable de l’Ajuntament anava pronunciant el seu nom, entraven per un costat de la plaça, dipositaven el ram de flors i sortien per l’altre costat. Així, de manera esglaonada per evitar aglomeracions, han pogut presentar la seva ofrena poc més de quaranta entitats de tot tipus de Molins de Rei: Partits polítics, associacions culturals, clubs esportius, entitats de lleure, etc.

Per accedir a la zona acordonada de la plaça hi havia un circuit d’entrada i sortida // María Samblás

Els Matossers, que també han participat en l’ofrena, no han pogut fer enguany el castell que tradicionalment aixecaven cada diada. Però s’han enfundat l’uniforme alhora de dipositar el ram de flors. El que sí que ha canviat amb respecte a l’any passat és la presència de la cobla La Principal de Terrassa, que ha pogut interpretar l’himne dels Segadors en finalitzar el discurs de l’alcalde Xavi Paz, i després han fet un concert de sardanes -però sense ball-.

Xavi Paz: “La nostra vida comença a recuperar la normalitat en els àmbits comuns”

Després de l’ofrena floral de totes les entitats, l’alcalde Xavi Paz ha fet el tradicional parlament amb motiu de la Diada, centrat sobretot en la situació de pandèmia.

L’alcalde tenia paraules d’agraïment “profund” per a “tot el sector sanitari, la comunitat científica i les administracions públiques” per la seva feina en moments com aquest. “Aquesta pandèmia sembla que comença a remetre. Avui podem dir que vivim moments esperançadors i que la nostra vida poc a poc recupera la normalitats en els àmbits comuns com el d’avui“.

L’alcalde Xavi Paz durant el discurs de cloenda // María Samblás

En una vessant més política, Paz també assegurava que els catalans “som un gran poble”, i que “respectant la nostra idiosincràsia arribarem més lluny“. El batlle també admetia que en els darrers anys s’han viscut moments durs, no només per la pandèmia, sinó “per la crisi política i institucional que arrosseguem“. I finalitzava el seu discurs dient que “arribaran temps millors i desitjo que els afrontem amb valentia i com a poble pacífic, generós, sensat i sempre disposat a dialogar.”

Recomanacions personalitzades