Núria Garriga (ERC) deixa l’Ajuntament per “facilitar el relleu als joves”

La republicana ha deixat de ser regidora del consistori. Garriga ha destacat que seguirà fent política “a les places i els carrers”. El seu substitut serà Arnau Pedrol, del Jovent Republicà.

Núria Garriga ha estat regidora d’ERC // Ajuntament de Molins de Rei

Núria Garriga ha deixat de ser regidora de l’Ajuntament de Molins de Rei. La seva renúncia es va fer oficial en el darrer ple municipal. L’edil d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) explicava que havia pres aquesta decisió per “facilitar el relleu i donar lloc als més joves, per encarar amb saba nova les eleccions municipals del 2023“. També remarcava que no deixava la política, “només deixo l’Ajuntament. Continuaré fent política allà on el vent em porti, a les places i els carrers.”

Garriga ha estat una veu assossegada i reflexiva en aquesta legislatura, formant part del grup majoritari de l’oposició al govern municipal. També era una política local amb experiència. Va formar part del govern durant les etapes de Josep Janés i Ivan Arcas a l’alcaldia. Així doncs, ha estat coneixedora del que suposa formar part del govern i de l’oposició, un fet que sempre enriqueix.

Dedicada a la docència i catedràtica de llengua i literatura, Garriga ha estat sempre una ferma defensora de l’escola pública i l’educació de qualitat. De fet, ha defensat en més d’una ocasió la necessitat d’incorporar tècnics d’educació a l’Ajuntament amb reiterades preguntes al govern en els plenaris.

Núria Garriga es va acomiadar durant el darrer ple municipal // Captura de pantalla

Els representants dels diferents partits del ple municipal van voler agrair a la ja exregidora la seva tasca en educació i també en qüestions socials -ja que va ser regidora tant d’Educació com de Serveis a les Persones durant els seus anys al govern-, i van destacar la seva “valentia“.

Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, va posar en valor la seva “voluntat constructiva” i li va fer entrega de la mola com a element d’agraïment per la seva tasca com a regidora.

Arnau Pedrol serà el seu substitut

Si Garriga volia deixar pas als joves, un representant del Jovent República, les joventuts d’ERC, serà el seu substitut. Concretament Arnau Pedrol, que va ser el número 7 de la llista dels republicans a les eleccions municipals del 2019.

Recomanacions personalitzades