El ple aprova en bloc limitar el preu dels contractes de lloguer a Molins de Rei

El ple municipal de juny va aprovar per unanimitat renovar la declaració d’Àrea de Mercat d’Habitatge Tens al municipi. La mesura permet fixar un topall als nous contractes de lloguer que se signin a Molins de Rei.

El preu dels nous contractes de lloguer a Molins de Rei tindrà un límit // Arxiu – Clàudia Ferràndiz

El ple municipal de juny va aprovar de manera unànime renovar la declaració d’Àrea de Mercat d’Habitatge Tens a Molins de Rei. La declaració és significativa perquè permet establir un límit al preu dels nous contractes de lloguer que es facin al municipi.

L’objectiu de la declaració és “regular el mercat de lloguer d’habitatges per desinflar els preus abusius que han de pagar els inquilins”, segons exposa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és qui l’elabora.

El regidor d’Habitatge, Pep Puiggarí, va destacar al ple que “és important que Molins de Rei segueixi sent un municipi dins l’àrea del mercat d’habitatge tens perquè puguem aplicar la llei de contenció dels preus de lloguer”.

Molins de Rei va entrar al llistat de municipis amb un mercat d’habitatge tens fa aproximadament un any amb la Llei 11/2020, aprovada pel Parlament de Catalunya el 18 de setembre i que estableix una sèrie de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer d’habitatge. Un any després, però, era necessari demanar la pròrroga per seguir formant part de la llista.

“Un camí comú” en matèria d’habitatge

La renovació de la declaració d’Àrea de Mercat d’Habitatge Tens a Molins de Rei es va aprovar per unanimitat durant el ple. Tot i així, partits com ERC van destacar que seguiran “fent feina per presentar propostes i trobar solucions que garanteixin el dret de l’habitatge per a tothom“.

La representant de Molins Camina Podem, Ana Aroca, també va valorar “positivament” que es tractés aquest tema durant el ple i creu que és “un inici per desenvolupar polítiques d’habitatge en el futur.

Per la seva banda, Puiggarí va agrair les bones paraules: “En matèria d’habitatge tots tenim clar cap a on hem de caminar de forma conjunta“. Així, a partir d’ara, tots els contractes de lloguer d’habitatge que se signin a Molins de Rei hauran d’anar indexats sota aquesta llei.

Recomanacions personalitzades