Victoria Valverde recull el guardó del primer concurs de cartells de l’Assemblea Groga

La molinenca Victoria Valverde, estudiant de 4t d’ESO de l’institut Lluís de Requesens, ha recollit aquest dimarts el premi com a guanyadora del primer concurs de cartells de l’Assemblea Groga a favor de l’escola pública.

La molinenca Victoria Valverde ha estat la gunyadora del primer concurs de cartells de l’Assemblea Groga // Roger Cuartielles

Victoria Valverde és estudiant de 4t d’ESO a l’institut Lluís de Requesens i és l’autora d’un cartell a favor de l’escola pública que des de fa dos mesos s’exhibeix en alguns espais del municipi. La composició, que mostra dos infants agafats anant plegats a l’escola, és la guanyadora del primer concurs de cartells per promoure l’escola pública que ha organitzat enguany l’Assemblea Groga i del qual aquest dimarts se n’han entregat els premis en un acte a la biblioteca El Molí.

Valverde ha rebut una tauleta electrònica com a guardó per part de l’Assemblea Groga i també un val de 50 euros per gastar en comerços del Botmol de part de l’Ajuntament, a més d’un llibre de part de la biblioteca. La molinenca, que ja fa dos mesos que sabia que era la guanyador del concurs, s’ha mostrat molt contenta de rebre el premi.

En declaracions a Viu Molins de Rei, Valverde ha explicat que li va fer molta il·lusió conèixer el veredicte del jurat i que es va presentar al concurs perquè sempre li ha agradat dibuixar. “M’agradaria fer el batxillerat artística i dedicar-me al disseny”, diu contenta.

El cartell guanyador que ha dissenyat Valverde // Roger Cuartielles

De fet, Valverde enguany també ha guanyat el concurs de cartells de Sant Jordi que han fet al seu institut: “Fins ara no havia guanyat res, però aquest any tot ha coincidit”. La molinenca explica que a l’hora de fer el cartell tenia clar que volia representar que “l’escola pública és diversitat i unió”. Per això, diu, va dibuixar dos infants amb els cabells diferents i agafant-se per l’esquena.

A banda de Valverde, el concurs també ha reconegut 14 cartells finalistes, als quals se’ls ha entregat com a obsequi una samarreta de l’Assemblea Groga, una bossa de tela de la biblioteca i un llibre. De fet, els cartells finalistes s’exposen juntament amb el guanyador fins dissabte a la biblioteca.

Campanya per promoure l’escola pública al municipi

El concurs de cartells és una novetat d’enguany que l’Assemblea Groga de Molins de Rei ha engegat per promoure l’escola pública al municipi, sobretot de cara al període actual d’inscripcions i preinscripcions. “Vam veure que a Cornellà ho feien així i vam pensar que era bona idea exportar-ho a Molins de Rei”, ha explicat el membre de l’Assemblea Groga local Juan Pérez. De fet, la iniciativa ha tingut força bona acollida, ja que hi han participat fins a 180 alumnes de diferents centres educatius del municipi.

El cartell guanyador ha estat cedit a l’Ajuntament perquè sigui la imatge de la campanya promocional sobre l’escola pública, que el consistori ha de fer des del 2016 després que el ple municipal aprovés una moció en aquest àmbit. Per això, des de fa dos mesos el cartell elaborat per Valverde es pot veure en diferents banderoles del municipi sota el lema “Vine a l’escola pública a Molins”.

El membre de l’Assemblea Groga, Juan Pérez, durant l’acte // Roger Cuartielles

L’Ajuntament expressa el seu suport a l’escola pública

En l’acte de lliurament de premis també hi ha assisit l’alcalde, Xavi Paz, així com el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, i la regidora d’Educació, Esther Espinosa. Paz ha expressat el compromís de l’Ajuntament amb l’escola pública i ha destacat que l’Ajuntament ha invertit  “més d’un milió dos cents mil euros en edificis d’escoles públiques del municipi”.

L’alcalde també ha dit que estan treballant per tenir una Oficina Municipal d’Escolarització a la localitat que sobretot serviria per orientar les famílies durant el període de preinscripcions: “Portem 10 anys demanant-ho a la Generalitat i encara no ens l’han concedida”, ha lamentat.

L’alcalde, Xavi Paz, ha entregat a la gunyadora un val de de part de l’Ajuntament // Roger Cuartielles

Contingut relacionat:

Recomanacions personalitzades