Torna el públic a les instal·lacions esportives i el futbol i el bàsquet reprenen la competició

Excepte La Sínia, els camps i pavellons molinencs poden acollir públic de nou. Aquest fet coincideix amb la represa de la competició d’alguns equips que fins ara no havien pogut jugar, com els de futbol i bàsquet.

El Molins CF en el primer partit de la competició // Molins de Rei CF

Les instal·lacions esportives tornen a poder acollir públic, tot i que el context segueix marcat pel coronavirus. Concretament un 30% les tancades i un 50% les que estan a l’aire lliure. Pel que fa a Molins de Rei, des de l’inici de la pandèmia s’ha seguit un protocol molt marcat amb el que s’estipulava des de la Generalitat de Catalunya. A partir d’ara són les mateixes entitats les que decidiran si permeten l’entrada de públic en els partits que disputin. Ara bé, totes hauran d’afrontar restriccions per evitar contagis de Covid-19.

Des que va arrencar la temporada 2020-2021, les instal·lacions esportives molinenques no havien pogut acollir espectadors, però des que el passat 13 de març es publiqués un decret per regular les mesures sanitàries contra la Covid-19, que estableix la obertura d’estadis i pavellons al públic, la situació ha canviat. Tot i així, no totes les instal·lacions poden acollir aficionats i, depenent de les seves característiques, ho fan de maneres diferents.

Pel que fa al camp de futbol Josep Raich, l’aforament és de 90 espectadors. Al Ricard Ginebreda poden entrar-hi 100; i a la pista 1 del Poliesportiu Municipal, 80. La pista 2 del mateix pavelló només podrà acollir públic quan es jugui a la pista central -hi podran accedir 30 persones-. Finalment, al poliesportiu La Sínia no es permetrà l’accés als aficionats a causa de les seves característiques -les grades són més petites-.

Per garantir les màximes mesures de seguretat, totes les instal·lacions han de seguir un protocol per evitar contagis que inclou el control a l’entrada per part del personal de consergeria de la instal·lació, l’acompanyament del públic a l’entrada i sortida per part de l’entitat organitzadora del partit a disputar, la senyalització de les diferents zones -zona d’espera, recorreguts d’entrada i sortida, seients-, etc.

A més, si en un mateix dia es disputen diversos partits, s’haurà de realitzar un canvi de públic entre enfrontament i enfrontament. I tothom haurà de portar posada la mascareta en tot moment.

El futbol i el bàsquet tornen a Molins de Rei

Coincidint amb la possibilitat que el públic pugui tornar a entrar a les instal·lacions esportives, alguns dels clubs que fins ara no havien pogut competir poden tornar a jugar. És el cas del futbol i del bàsquet.

Pel que fa al Molins de Rei CF, tots els equips han reprès els seus respectius tornejos, però el primer equip masculí es va trobar amb una trava important. La Segona Catalana va decidir suspendre la competició per manca de dates disponibles per disputar tots els partits previstos. Així que la Federació Catalana va decidir crear una competició alternativa oberta als clubs amb la voluntat de jugar.

Aquesta, que no tindrà efectes classificatoris d’ascensos i descensos, s’iniciava el cap de setmana del 27 i 28 de març i el Molins de Rei Club de Futbol jugava al Josep Raich diumenge contra el Valldoreix FC.

Era el primer partit que disputaven des que es van aturar les competicions a l’octubre i acabava amb victòria 1-0 dels locals gràcies al gol de Pepe Otermin.

Per la seva banda, l’Atlètic Incresa també va tornar a la competició, en aquest cas al grup vuitè de Tercera Catalana. L’equip del barri del Canal ja ha disputat dos partits des de la represa, sumant una derrota a casa contra el Castellbisbal (0-2) i una victòria fora de casa (0-3) contra el Juventud 25 de Septiembre.

Amb tot l’enrenou de la pandèmia, els molinencs només han disputat tres partits oficials en la seva competició. Sumen 4 punts i estan situat a mitja taula. La resta d’equips de l’entitat també han tornat a jugar els seus enfrontaments.

El bàsquet de Molins de Rei també torna a la competició

El primer equip masculí del Club Bàsquet Molins de Rei ja va iniciar la seva competició fa un parell de caps de setmana amb un partit contra el BQ Manyanet Molins. Un derbi de Molins de Rei que va acabar 49-55 a favor de l’equip de Xavi Bayod.

Segons apunta l’entrenador del CB Molins, “va ser molt estrany, es notava la falta de ritme. Hi va haver molta intensitat i moltes ganes, però poca qualitat”.

El tècnic també assegura en declaracions a Viu Molins de Rei que han estat uns mesos molt durs sense poder competir, però la majoria de jugadors s’han quedat a l’equip amb l’esperança de tornar a jugar. Ara han començat de nou la Primera Catalana, però aquest curs no hi haurà ascensos ni descensos. A més juguen dues setmanes seguides contra el mateix rival, l’anada i la tornada, i després tots els equips descansen una setmana per així evitar contagis.

Bayod considera que així es desvirtua una mica la competició, però les ganes de jugar són molt més fortes. Diumenge dia 28 tornaven a enfrontar-se al Manyanet Molins al Poliesportiu Municipal. Un partit que en aquest cas acabava 63-55, també victòria del CB Molins de Rei.

Els sèniors femenins i els equips de base del bàsquet molinenc, també van tornar a les pistes.

Recomanacions personalitzades