‘Florilegium’ mostra per primer cop el fons artístic de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’exposició, que estarà disponible fins al 25 d’abril, es pot visitar al Museu de Ca n’Ametller. És la primera de tres que tindran lloc durant tot l’any, i està formada per quadres de diferents artistes, alguns d’ells molinencs, com el traspassat Sento Masià.

Inauguració de l’exposició ‘Florilegium’ // Imatge i edició: Anna Massana

‘Florilegium’, que significa antologia i recull de flors alhora, és el nom escollit per la primera exposició del fons artístic de l’Ajuntament de Molins de Rei. Al llarg dels anys, el consistori ha anat recollint diferents quadres i escultures, la majoria per mitjà de donacions, que fins ara havien estat guardades i eren invisibles pels veïns i veïnes de Molins de Rei.

Per primer cop després de molt de temps, l’Ajuntament ha decidit posar a disposició dels molinencs i molinenques aquestes obres d’art realitzades entre els anys 60 i 90 per diferents artistes. Alguns d’ells de Molins de Rei, com és el cas de Joan Amat, Josep Maria Margarit, Jordi Pedrola, Martí Bofarull, Alfred Bofill, Jaume Julià i de Sento Masià.

L’exposició es va inaugurar aquest dissabte 13 de març amb un acte en el que hi van participar el curador Toni Moreno, comissari i responsable de crear ‘Florilegium’. També va estar present l’alcalde Xavi Paz, que recalcava la importància de “mostrar el patrimoni moble”, i “dotar de vida Molins de Rei de nou des de la vessant cultural.”

I finalment va tancar l’acte l’historiador de l’art Bernat Puigdollers, que va destacar que la col·lecció és molt “eclèctica”, formada per un “conjunt molt heterogeni d’obres, però que té sentit des del punt de vista històric i sentimental”. “Podrem veure els ressons de la Catalunya artística d’aquell moment”, concloïa.

L’exposició es podrà visitar fins al 25 d’abril

‘Florilegium’ es podrà visitar al Museu de Ca n’Ametller fins al 25 d’abril, els dissabte de 18.30 a 20.30h, i diumenges i festius d’11.30 a 14h. I es tracta de la primera part de tres exposicions que tindran lloc durant tot l’any al mateix museu.

Recomanacions personalitzades