Molins de Rei viu un Dia de les Dones reivindicatiu i sense aglomeracions

Aquest diumenge, un dia abans del 8M, tenia lloc al municipi la lectura del manifest feminista a la Sala Gòtica; un dels pocs actes presencials que es realitzen enguany amb motiu del Dia Internacional de les Dones. D’altra banda, els col·lectius feministes es van unir per denunciar una agressió masclista.

Imatge i edició // Anna Massana

El diumenge 7 de març, un dia abans del Dia Internacional de les Dones Treballadores, a Molins de Rei van tenir lloc dos tipus de reivindicacions. A les 12h a la Sala Gòtica es va realitzar la lectura del manifest, que en principi s’havia de celebrar al pati de Ca n’Ametller però, a causa de la possible pluja, es va traslladar a l’últim moment. D’altra banda, i més o menys a la mateixa hora, els col·lectius feministes del municipi van concentrar-se per denunciar una agressió masclista. Tots dos actes van ser reivindicatius però no van propiciar grans aglomeracions a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Durant l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament, la regidora de Feminismes i LGTBI Jessica Revestido, va explicar que enguany la lectura del manifest la farien diferents dones que representessin els sectors de la població que més importants van ser a Molins de Rei durant els primers mesos de pandèmia: les treballadores del servei de neteja municipal, les del comerç essencial i supermercats, les cosidores de mascaretes, el personal sanitari del CAP i les treballadores de la llar d’avis.

Una dona, representant de cadascun d’aquests sectors, va llegir un fragment del manifest; i també la cantant i actriu Laia Garcia, acompanyada del pianista Jordi Borrull van interpretar un parell de cançons per amenitzar l’acte. Finalment, l’alcalde Xavi Paz va prendre la paraula per tancar la lectura del manifest institucional.

La cantant Laia Garcia i el pianista Jordi Borrull van interpretar algunes cançons // María Samblás

Els col·lectius feministes s’uneixen per denunciar una agressió masclista

Més enllà de l’acte organitzat per l’Ajuntament, els col·lectius feministes de Molins de Rei, Les Heures i Molins Feminista, van organitzar a la mateixa hora una mobilització per tot el municipi amb l’objectiu de denunciar una agressió masclista.

Els col·lectius feministes manifestant-se davant la Guàrdia Urbana // María Samblás

Aprofitant el Dia Internacional de les Dones, tots dos col·lectius van decidir ajuntar-se per manifestar el seu rebuig davant una agressió masclista que es va produir al mes de febrer a tres dones molinenques.

La concentració va començar a les 12h a la plaça de la Creu, també coneguda com a plaça de les Dones, i va recórrer alguns dels carrers del municipi cridant consignes feministes. Un dels llocs on es van aturar va ser davant de la comissaria de la Guàrdia Urbana, ja que al seu manifest també critiquen l’actuació de la policia durant l’agressió masclista que es va produir al bar molinenc Lemos.

Fonts municipals reconeixen a Viu Molins de Rei que en un principi no es va identificar l’incident “com a agressió masclista” sinó com una “bronca” entre dues dones a l’establiment, per la qual es va “obrir expedient”. No obstant això, i com no podia ser d’una altra manera, posen a disposició el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Molins de Rei (SIAD).

Durant tot el mes de març tindran lloc diferents actes a Molins de Rei al voltant del Dia Internacional de les Dones. Es pot consultar el programa complet en aquest enllaç.

Imatges del Dia de la Dona 2021

Recomanacions personalitzades