Junts deixarà la seu del carrer Verdaguer per diferenciar-se del PDeCAT

La secció local del partit de Borràs i Puigdemont deixarà la seu del carrer Verdaguer en els propers dies per marcar distància amb el PDeCAT, amb qui ha compartit local fins ara i mantenen bona relació. Canviar de local per marcar perfil propi ha estat la primera decisió de la primera executiva del partit, sorgida fa un mes.

Seu de Junts
El local del carrer Jacint Verdaguer // Anna Bermejo

Junts per Catalunya a Molins de Rei marxarà en els propers dies del local del carrer Verdaguer, que fins ara havia compartit amb el PDeCAT, per distanciar-se del partit d’Àngels Chacón i Artur Mas. La secció local del partit de Laura Borràs i Carles Puigdemont, que vol marcar perfil i reivindicar que és “un partit nou”, anirà a un local ubicat al Centre Vila que encara està pendent de confirmar.

De fet, Junts ja compta des de fa un mes amb la seva primera executiva local, que coordina Ramon Marin. A banda de Marin, l’òrgan gestor del partit també està format per Nacho Blanch, encarregat de l’organització de la secció local; Josep Maria Tresserra, responsable de política municipal; i Manel Esplugues, encarregat de la secretaria i la comunicació del partit.

L’executiva també té uns altres quatre vocals, entre els quals hi ha els regidors de Junts al ple Ramon Sánchez i Jordi Pradell. “Som un partit nou amb càrrecs que tria la militància”, reivindica Marin en declaracions a Viu Molins de Rei.

Segons explica el coordinador local del partit, la nova executiva va ser escollida pel 90% de la militància que va votar. La tria es va fer en una votació telemàtica el 19 de gener en què només es va presentar una única candidatura. De fet, un dels grans reptes de la nova junta és donar a conèixer el projecte de Junts i explicar que “és un partit amb una altra manera de fer”.

Bones relacions amb el PDeCAT

Malgrat el divorci amb el PDeCAT i la voluntat de marcar perfil propi, Marin diu que hi ha “bona relació” amb la secció local que representa el partit de Mas i Chacón. “No hi ha hagut cap problema amb el tema del local, de seguida ens vam posar d’acord i l’hem compartit durant la campanya electoral sense dificultats”, diu Marin, que admet que deixar el local del carrer Verdaguer va ser una de les primers decisions que va prendre la nova executiva.

Actualment, Junts compta amb una quarantena d’afiliats al municipi, tot i que esperen que la xifra vagi en augment en els propers mesos. “Treballarem perquè així sigui”, conclou el coordinador.

Des del PDeCAT, la seva presidenta a la localitat, Marta Munar, ha explicat que la voluntat de la formació és seguir amb el local que tenien al carrer Verdaguer. També admet que les relacions amb Junts són bones i recorda que han de continuar convivint ja que comparteixen grup municipal al ple sota el nom de Junts per Molins.

De fet, dels quatre regidors actuals que Junts per Molins té al municipi, tres formen part de Junts i un del PDeCAT. Es tracta de Ramon Sánchez, Jordi Enseñat i Jordi Pradell, que es troben al partit de Puigdemont, i Carme Madorell, que és l’única que segueix al PDeCAT.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades