Molins en Comú critica que el govern municipal incompleix acords en matèria energètica

Molins en Comú retreu al govern municipal haver incomplert el Pla d’Energia Sostenible, aprovat fa més de deu anys, i que demanava reduir un 20% tant les emissions de CO2 com el consum energètic i incrementar les energies renovables un 20%. També lamenten “la falta de desplegament” del Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic, aprovat el novembre del 2019.

El regidor de Molins en Comú, Gerard Corredera, en una imatge anterior a la pandèmia // Jose Polo

Crítiques de Molins en Comú al govern municipal de PSC i Junts per Molins perquè, segons diuen, està incomplint acords en matèria energètica. Els de l’òrbita dels comuns centren els seus retrets bàsicament en dos plans: el Pla d’Energia Sostenible i el Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC).

El primer compromís va ser aprovat ja fa més de deu anys per totes les forces polítiques del ple municipal de Molins de Rei i establia que abans del 2021 el municipi havia de reduir un 20% tant les emissions de CO2 com el consum energètic, així com incrementar les energies renovables en un 20%. Però, segons aquesta formació de l’oposició, els nivells de compliment han estat minsos.

De fet, la formació va demanar al ple passat que el govern municipal donés més dades sobre quins han estat els nivells de compliment del pla i els va convidar a complir-lo al marge, diuen, de la reducció en les emissions que s’hagi pogut experimentar durant el 2020 arran de la pandèmia.

Acusen el govern municipal de “vendre fum”

Per altra banda, Molins en Comú també centra les seves crítiques en el desplegament de les accions energètiques que figuren al Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC) que, segons el partit, tampoc s’estan desplegant per avançar cap a una veritable política de transició energètica i de canvi de model de descarbonització.

Fins i tot, els comuns acusen l’executiu municipal de voler “vendre fum” amb algunes accions de manteniment que han dit que feien com a part d’aquest pla, però que al seu entendre no formen part del PLACC.

Demanen un nou Pla Específic d’Energia

Per això, creuen que Molins de Rei necessita un nou Pla Específic d’Energia, així com una renovació i una actualització del Pla de Mobilitat Urbana de Vila (PMU), que ja ha caducat. També veuen imprescindible desenvolupar un nou Pla Director de la Bicicleta i engegar un “veritable” Pla de Verd Urbà Públic que permeti duplicar o triplicar la massa foliar del municipi.

Recomanacions personalitzades