Molins de Rei es prepara per votar amb col·legis electorals equipats contra la Covid-19

Els membres de mesa disposaran de granotes i peücs de protecció. També hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic, vigilants de cues i zones d’entrada i sortida diferenciades. S’aconsella que els col·lectius de risc votin fins les 12h del migdia i que les persones amb el virus o que siguin contactes estrets ho facin de 19h a 20h.

Paperetes a l’escola El Palau en una imatge d’arxiu // Jordi Julià

Compte enrere per a la jornada electoral del 14 de febrer, en la qual estan cridats a les urnes 20.013 molinencs i molinenques. Alguns ja han emès el seu vot per correu en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, d’altres però ho faran diumenge enmig de mesures de prevenció significatives.

Per exemple, els col·legis electorals disposaran de material com guants, gel hidroalcohòlic i mascaretes tant quirúrgiques com del tipus FFP2. També hi haurà termòmetres i pantalles de separació a les meses, així com zones d’entrada i sortida diferenciades. Per als membres de mesa, es posarà a disposició peücs i granotes, a banda de pantalles i ulleres de protecció.

A més, cada punt de votació comptarà amb dos vigilants de cues, personal de neteja que desinfectarà les meses i els espais de votació constantment, i un conserge, que farà de responsable sanitari a cada punt de votació. De fet, tant als membres de mesa com al personal que vetlli pel compliment de les mesures sanitàries durant la jornada electoral se’ls farà un test d’antígens.

De moment, tot el dispositiu electoral ha requerit una inversió de 19.574,11€, però s’espera que la xifra es pugui incrementar una mica més. Encara es desconeix quin percentatge pagarà l’Ajuntament i quin la Generalitat de Catalunya.

30 meses repartides en 9 espais de votació

En total, hi haurà 30 meses repartides en 9 espais de votació i 270 membres de mesa. El col·legi electoral que comptarà amb més taules serà l’escola El Palau, que tindrà sis meses. La zona d’entrada serà pel pati de l’escola, com s’havia fet en les anteriors eleccions.

L’únic canvi és que aquesta vegada les meses estaran més separades a l’interior de l’escola. De les tres seccions censals que engloba l’espai, dues hauran de votar al vestíbul i una altra al menjador. Cada secció tindrà un espai d’entrada i sortida diferenciats. L’objectiu de tot plegat és evitar el creuament de persones.

El mateix passarà a l’escola Pont de la Cadena, que comptarà amb tres meses electorals i donarà cobertura a una secció censal. Una mesa serà al primer edifici, i les dues restants al segon. Cadascuna ocuparà una aula individualitzada, a diferència d’altres jornades electorals en què en una única classe s’hi posava més d’una mesa.

Imatge d’arxiu d’una votació // Jose Polo

Al Centre d’Adults Rafael Farré hi haurà quatre meses, una per aula. L’entrada serà l’habitual, però la sortida es farà per la porta de l’equipament que va en direcció al carrer Canal de la Infanta.

Per la seva banda, l’escola Estel tindrà tres meses: una al vestíbul, una altra més allunyada i una altra al menjador. En canvi, a l’escola La Sínia les quatre meses seran al pavelló i al centre cívic Riera Bonet les dues meses que tindrà es col·locaran a la sala d’actes. En aquest espai, aquesta vegada es farà sortir els votants pel carrer de Ca la Còrdia.

També hi haurà canvis d’entrada i sortida a l’escola Alzina, que en aquestes eleccions deixarà entrar els votants per la porta gran que dona al pati del centre, ja que les tres meses que hi haurà seran al pavelló. Per això, els votants també sortiran per un lloc diferent a l’habitual.

El Poliesportiu i l’escola Madorell s’estrenen com a punts de votació

Però les modificacions més significatives es produiran al Poliesportiu Municipal i a l’escola Madorell, que seran els dos espais que s’estrenaran com a punts de votació en substitució de l’antic CAP i del Centre Comunitari Pont de la Cadena, respectivament.

A l’escola Madorell, l’entrada de votants es farà pel carrer Miquel Torelló i la sortida pel carrer Felip Canalias. En canvi, al Poliesportiu municipal l’entrada de votants es farà per les portes laterals que donen a la pista 1 de l’equipament i la sortida per la porta final del pavelló. Les dues meses que hi haurà al poliesportiu seran a la pista.

El Poliesportiu Municipal ja va acollir un concurs d’agents de Guàrdia Urbana // Rut Font

Tots els espais de votació comptaran amb la presència de dos agents de la Guàrdia Urbana o dels Mossos d’Esquadra per garantir que les votacions es produeixen de manera segura. També hi haurà voluntaris de l’ADF i de Protecció Civil, així com membres de la Creu Roja que ajudaran a traslladar persones amb mobilitat reduïda que hagin sol·licitat aquest servei d’acompanyament.

Recomanacions horàries per votar

Per evitar riscos, des de l’Ajuntament es recomana que els col·lectius de risc votin entre les 9h i les 12h, i el sense risc de 12h a 19h. Les persones que tinguin el virus, estiguin en quarantena o siguin contactes estrets o sospitosos s’aconsella que vagin a votar de 19h a 20h.

L’Ajuntament activa un web amb informació sobre les votacions

Per aclarir tot l’operatiu, el consistori ha habilitat un espai web amb informació sobre cada col·legi electoral, així com amb informació per als membres de mesa i amb dades genèriques sobre el material de protecció que s’ha adquirit per a la jornada de votació.

En aquest web també es pot trobar informació relativa al servei gratuït de bus que durant el diumenge farà el trajecte des de Vallpineda fins al Poliesportiu Municipal per garantir l’accés al col·legi electoral al veïnat que viu als barris de muntanya.

Informacions relacionades

Recomanacions personalitzades