Els paradistes del mercat ambulant rebutgen el seu trasllat

L’Ajuntament els vol reubicar temporalment per motius epidemiològics. Els paradistes no han posat les parades aquest divendres amb motiu de rebuig de la decisió i s’han concentrat davant del consistori.

Els paradistes sense organitzar les parades // Ràdio Molins de Rei

Els paradistes del mercat dels Encants no han posat les parades aquest divendres, en protesta contra la decisió de l’Ajuntament de traslladar-los temporalment a les places de l’U d’octubre de 2017 i la de la Llibertat per motius epidemilògics davant al Covid-19.

Al voltant de les 9.30 hores del matí s’han concentrat davant les portes del consistori per fer pressió. Davant d’aquesta acció, segons han informat fonts de l’Ajuntament, l’alcalde Xavi Paz els ha emplaçat a reunir-se amb els afectats a començaments de la setmana que ve per dialogar.

El consistori al·lega motius epidemiològics, però els paradistes no hi estan d’acord. Segons han assegurat en declaracions a Ràdio Molins de Rei, consideren que la decisió s’ha pres de forma unilateral i sense tenir-los en compte. I, a més, amb molt poc temps de marge, ja que se’ls ha comunicat aquest dijous.

L’Ajuntament creu que, tal com està disposat el mercat, és complicat controlar les mesures de seguretat. Per això, els professionals s’ofereixen a fer-lo d’accés únic o a facilitar persones voluntàries que controlin els accessos i l’aforament, entre altres propostes.

Una de les raons més importants per les quals els paradistes no veuen amb bons ulls el trasllat és que els allunya del Mercat Municipal i, per tant, els impedeix realitzar una oferta conjunta que els complementa.

Recomanacions personalitzades