La llar d’avis de Molins de Rei rep la vacuna contra la Covid-19 com un “bri d’esperança”

Els vint residents i la majoria de professionals han estat vacunats, tots sense incidències, en una jornada que ha alegrat la residència Doctor Josep Mestre.

Els encarregats de la vacunació de la Covid-19 amb una caixa de vacunes a la llar d’avis de Molins de Rei // Jose Polo

Una alegria després de molts mesos de patiment. 20 residents i 29 treballadors de la llar d’avis Doctor Josep Mestre han estat vacunats contra la Covid-19 aquest divendres 8 de gener del 2021, el dia en què les primeres vacunes contra el coronavirus han aterrat a Molins de Rei. Han arribat més vacunes de les que inicialment estaven previstes.

Tots els usuaris del centre han rebut la injecció. Només un petit grup de treballadors, alguns d’ells de baixa, s’han quedat sense vacunar però el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha assegurat que ho faran “més endavant”, explica la directora en funcions de la residència, Mònica Redondo, en declaracions a Viu Molins de Rei.

“Era un moment molt esperat, és com un bri d’esperança”, descriu Redondo. Com totes les llars d’avis, la de Molins de Rei també ha estat un dels punts on s’ha patit més la pandèmia: allà s’han registrat algunes de la quarantena de morts per Covid-19 al municipi.

Però ara la situació, sense estar exempta de complicacions, és molt diferent en comparació amb els moments més durs de la pandèmia. No hi ha cap resident amb el virus, es van passant els tests de control periòdicament, i amb la vacuna es comença a veure la llum al final del túnel.

Sense reaccions adverses

“Ha anat tot molt bé. Hem començat puntuals i després de vacunar-se tothom ha estat 15 minuts en observació. No s’ha detectat cap reacció adversa”, diu Redondo. Seria normal que alguns efectes com dolors articulars apareguessin durant les pròximes hores, com passa amb altres tipus de vacunes.

Els professionals sanitaris encarregats de portar les vacunes i de fer les inoculacions han arribat a les 9:30 i el procés, que s’ha portat a terme en la més estricta intimitat, ha acabat al voltant de les 11:15 hores. En 21 dies hauran de rebre la segona dosi. “Hem contactat amb les famílies i elles estan contentes també”, afirma la directora en funcions.

Menys residents per preveure el virus

La llar d’avis Doctor Josep Mestre de Molins de Rei té 30 places, però actualment només hi ha 20 residents. Aquesta situació es produeix per les limitacions estructurals d’un edifici ja antic i que a més a més ha de seguir un “pla de sectorització” davant el coronavirus.

Això significa que s’han de conservar espais diferenciats per si algun dia es produeix un contagi, mantenint la possibilitat de l’aïllament amb habitacions diferenciades, entre altres qüestions.

De moment, es desconeix quan arribaran vacunes a altres equipaments amb persones de risc, com la Clínica de Molins de Rei. També quan el veïnat en general serà vacunat. En tot cas, sempre es començarà per la població més vulnerable o exposada al virus.

[Viu Molins de Rei és el diari digital de Molins de Rei, independent de l’Ajuntament i de qualsevol entitat o partit polític. El gestiona un grup de periodistes molinencs. Si vols que el projecte continuï endavant, fes-te soci de Viu Molins de Rei]

Recomanacions personalitzades