La vacuna de la Covid-19 arriba aquesta setmana a Molins de Rei

Divendres 8 de gener està previst que arribin les primeres vacunes contra el coronavirus a Molins de Rei.

Imatge de la vacunació contra la Covid-19 en un municipi del Baix Llobregat // Guillem Urbà @guillemfotògrafs

El millor regal que podien portar els Reis d’Orient. Les esperades primeres vacunes contra la Covid-19 arribaran el pròxim divendres vuit de gener a Molins de Rei.

Aquesta és la previsió del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Com a tot arreu, les primeres vacunacions es portaran a terme a les residències de gent gran. En el cas de Molins de Rei, a la llar d’avis doctor Josep Mestre, que és un equipament públic i municipal.

Com a la resta del territori, s’ha decidit iniciar la vacunació per les instal·lacions que s’han vist més afectades per la pandèmia en un procés que s’anirà estenent començant per la població de risc.

43 dosis en la primera tanda

Fonts municipals expliquen que la primera tanda de vacunació arribarà a 20 residents de la llar d’avis i a 23 professionals. Segons aquestes mateixes fonts, això significa que la totalitat de persones que conviuen a l’equipament s’hauran vacunat. Tot i això, necessitaran una segona dosi per adquirir la immunitat contra el virus.

De moment, es desconeix com s’anirà ampliant la vacunació al municipi arribant a altres punts com la Clínica de Molins de Rei, centre que també exerceix com a residència. Però si no hi ha cap problema d’última hora ja està definida la data d’inici: divendres 8 de gener.

Recomanacions personalitzades