Detectat un brot de Covid-19 als pisos tutelats d’Acosu

Dels 34 residents que hi viuen, 27 han donat positiu del virus en l’última setmana.  També hi ha tres treballadors que han agafat la Covid-19. Segons l’entitat, tots els positius es troben aïllats als mateixos pisos i amb símptomes lleus.

Acosu té les seves oficines al carrer Pere Quart de Molins de Rei // Roger Cuartielles

Un brot de Covid-19 afecta les tres llars residència que Acosu té al municipi per a persones amb discapacitat intel·lectual. De les 34 persones que hi viuen, 27 han donat positiu del virus en l’última setmana. El primer positiu es va detectar abans de festes, el dilluns 21 de desembre, i a partir de llavors van aparèixer la resta. De fet, les autoritats sanitàries ja han dit a l’entitat que pot ser que n’apareguin més en els propers dies en tractar-se d’unitats de convivència.

Des de l’entitat han explicat a Viu Molins de Rei que estan seguint totes les recomanacions sanitàries que els arriben des del CAP i que a hores d’ara tant els residents positius com els negatius es troben aïllats en les seves habitacions fent la quarantena preceptiva.

“No ha estat fàcil de pair, sobretot al principi, ja que els residents tenien moltes ganes d’anar a casa a celebrar el Nadal amb les seves famílies”, diu Analía Conti, la gerent d’Acosu. Tot i així, explica que els residents positius han presentat símptomes lleus i que es troben bé de salut. A més, els pisos tutelats compten amb educadors de suport per si els cal algun tipus d’ajuda.

En cada llar residència, hi viuen una desena de persones en habitacions individuals o compartides en funció del grau de discapacitat intel·lectual que tenen. Durant el primer confinament, l’entitat va establir grups bombolla i suport psicològic en línia perquè els usuaris poguessin gestionar millor la situació.

Activitat al taller ocupacional

Molts dels residents que viuen a les llars tutelades d’Acosu també treballen al taller ocupacional que l’entitat té al carrer Pere Quart de Molins de Rei. Tot i així, Conti explica que l’activitat del taller no s’ha vist afectada pel brot perquè els contagis han coincidit amb les vacances nadalenques, que és quan el centre tanca uns dies.

En una entrevista a Ràdio Molins de Rei, l’alcade Xavi Paz, ha explicat que el consistori té coneixement de la situació i que s’estan seguint totes les recomanacions sanitàries.

Recomanacions personalitzades