La Gòtica acull una exposició per explicar el projecte de rehabilitació del Palau de Requesens

L’objectiu de l’exposició és presentar el projecte de rehabilitació del palau que “va més enllà d’un projecte arquitectònic”. Per això, recull la seva història i explica els valors i objectius del projecte.

Exposició obres Palau de Requesens
Exposició obres Palau de Requesens // Anna Bermejo

Quatre plafons expositius presenten el passat, el present, el futur i els valors del Palau de Requesens. Fins al dia 20 de desembre, La Gòtica, situada al mateix palau, acollirà una exposició que repassa la trajectòria de l’edifici històric i explica el procés per convertir-lo en un centre d’art i cultura del Renaixement.

L’exposició pretén mostrar com la remodelació “va més enllà” d’un projecte arquitectònic, ja que s’ha fet paral·lel al projecte artístic, tal com afirma Maria Eugènia Ripoll, directora del Museu Municipal.

El primer plafó repassa la figura i la importància de la família Requesens al municipi i a la resta del territori. L’exposició assegura que Molins de Rei es va convertir en la capital del Sacre Imperi Germànic després que Carles V fons nomenat emperador al palau. “La cort és on sigui l’emperador, tothom estava aquí”, afegeix Ripoll.

Exposició obres Palau de Requesens
Història del Palau de Requesens // Anna Bermejo

Després, s’exposa l’estat actual del Palau, quines són les seves funcions i la seva distribució. Per exemple, explica com als pisos superiors i la façana tenen l’aspecte del segle XIX.

En tercer lloc arriba el present. S’explica el procés de remodelació per convertir la residència dels Requesens en un centre de cultura i art del Renaixement. En aquest cas es mostra tant el projecte arquitectònic com l’artístic.

Ripoll assegura que el futur centre voldrà mostrar l’art cívic i la vida quotidiana, ja que la majoria d’exposicions sobre el Renaixement posen el focus en la religió. Aquest plafó s’ampliarà a mesura que el municipi rebi les peces museològiques i museogràfiques que s’exposaran al futur centre.

L’últim expositor es titula ‘Sempre’ i pretén recollir els valors de la remodelació. Ripoll explica que la rehabilitació del palau implica recuperar “el patrimoni de tots” per a les futures generacions.

Exposició obres Palau de Requesens
Plafó amb els valors del projecte // Anna Bermejo

Una exposició itinerant

Els quatre plafons donaran la volta al municipi a partir del febrer, després de les eleccions programades pel dia 14. Fonts municipals recorden que no es poden desenvolupar certes activitats durant el període electoral.

“L’exposició neix aquí, però es presentarà el projecte arreu del municipi”, explica l’alcalde Xavi Paz a Viu Molins de Rei. A més, afirma que els plafons es traslladaran altres punts com la Federació Obrera o els Centres Cívics.

Inici del procés de licitació

A finals de mes s’iniciaran els tràmits per fer efectiva la recuperació de l’antic palau. Paz assegura que el dia 17 de desembre es presentarà la licitació del projecte a l’últim ple ordinari de l’any.

Un cop s’aprovi, començarà el procés per escollir l’empresa que executarà les obres. La licitació pot durar uns sis mesos, de manera que es preveu que les obres comencin després de l’estiu vinent. L’objectiu és que la recuperació de l’edifici estigui acabada durant aquest mandat.

Recomanacions personalitzades