La construcció del polígon Les Llicorelles arriba a l’equador amb una de les naus a punt d’operar

Goodman i el govern municipal continuen defensant les bonances del projecte mentre que Stop Llicorelles no cessa les crítiques. En menys d’un any, el polígon ha d’estar a ple rendiment.

La nau construïda del polígon de les Llicorelles // Dan Costa

La construcció del polígon Les Llicorelles no s’atura davant les crítiques d’aquells que no la veuen clara. Tot el contrari; ja ha arribat al seu equador. I Goodman, l’empresa promotora, preveu que la primera de les dues naus que conformen el complex logístic entri en funcionament l’1 de febrer de 2021.

Ha estat un dels anuncis més rellevants que Goodman ha fet públic durant una visita a les obres celebrada aquest dijous. La construcció del polígon que consta de 73.000 metres quadrats de parcel·la es troba en una fase intermèdia. La nau de 14.000 metres quadrats, que ha d’acollir en breus activitat industrial, està pràcticament acabada.

La nau que entrarà en funcionament al febrer, per dins // Dan Costa

La que encara està a mitges és la multinivell, que tindrà la capacitat d’acollir quatre clients -tot i que de moment només s’espera que serveixi a un- i que mesura 32.000 metres quadrats. És un tipus d’instal·lació pionera a Espanya.

De moment, només hi ha construït un dels dos nivells. Aquesta s’espera que entri en funcionament el setembre del 2021. Per tant, en menys d’un any el polígon ha d’estar en funcionament, segons les previsions.

El primer nivell de la nau multinivell // Irene Juárez

Durant la visita, el gerent de Goodman a Espanya, Ignacio García, ha posat de manifest alguns dels beneficis del projecte que considera rellevants: s’han demolit 10.000 metres quadrats d’edificis obsolets, s’han eliminat 8.000 metres cúbics de materials residuals i s’ha extret 13.500 quilos d’amiant.

Vial per passejar

Vorejant el polígon s’ha construït un vial de 600 metres, 400 dels quals són accessibles per a particulars que hi vulguin passejar. A la banda del vial més propera a les naus s’hi han col·locat una espècie de monticles de terra que les tapen. L’objectiu és camuflar l’activitat industrial de la vista dels passejadors que voltin per l’entorn natural de Can Rabella i de la riera de Vallvidrera.

El vial. A la dreta, el monticle de terra que tapa l’activitat industrial // Dan Costa

Pel que fa al costat del vial més proper a la riera, Goodman pretén eliminar les canyes i plantar espècies pròpies del bosc de ribera. Així, el projecte de recuperació de l’entorn natural inclou la plantació de més de 800 arbres, a banda de les replantacions d’espècies autòctones.

Seguint aquest vial s’arriba a l’espai reservat per equipaments d’usos municipals que, segons l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, encara no s’ha decidit per a què s’utilitzarà. Tot i això, l’alcalde posa en valor el fet que hagi de fer-se un ús que tingui relació amb el Parc Natural de Collserola.

Espai destinat a equipaments municipals // Irene Juárez

Aquest espai d’ús municipal ronda els 1.000 metres quadrats i comunica, alhora, amb un espai natural on ja s’hi han replantat oliveres. Allà s’han excavat algunes basses d’aigua on es preveu que hi visquin diferents espècies autòctones d’amfibis.

L’espai de damunt del polígon amb les basses d’aigua i alguna olivera // Dan Costa

Més crítiques de la plataforma Stop Llicorelles

La darrera de les reivindicacions de la plataforma Stop Llicorelles critica, precisament, que Goodman ja hagi començat a fer accions destinades a la recuperació del medi natural de la zona com la creació de les basses d’aigua o la plantació d’oliveres.

La plataforma ciutadana contrària al polígon ho critica perquè aquestes accions formen part del projecte de restauració que s’ha aprovat inicialment i que actualment es troba en situació d’exposició pública. Per tant, el projecte pot rebre al·legacions fins a finals de desembre i ha de ser aprovat definitivament abans d’engegar-se.

Una olivera replantada al polígon // Irene Juárez

En converses amb Viu Molins de Rei, membres de la plataforma que també formen part de la comissió de les Llicorelles, asseguren que el fet que Goodman ja estigui movent fitxa fa evident que les al·legacions no tindran cap efecte.

Preguntat per aquest fet, l’alcalde ha assegurat que Goodman només ha fet “els moviments de terra indispensables per l’obra” i que “tota l’actuació de la recuperació de la riera s’esperarà” a l’aprovació del projecte. Paz calcula que la plantació per a la regeneració de l’àmbit es realitzi a voltants dels pròxims mesos de març i abril.

Passat de “degradació”

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha remarcat que el projecte ha permès “treure allò que ja ningú recorda, la degradació que hi havia”. Ha afirmat que Goodman ha vingut a Molins de Rei “a restablir i a tenir cura amb el medi ambient”.

Ramon Sànchez, a la roda de premsa a la carpa de Goodman // Irene Juárez

Sánchez preveu que la indústria comporti l’augment de llocs de treball per a les persones de Molins de Rei i uns ingressos per a l’Ajuntament que seran “bons pel teixit associatiu i comercial”. Les Llicorelles aportaran, segons el primer tinent, “riquesa i creixement econòmic”. “Veure això reforestat i veure tornar la vegetació serà un orgull per tota la gent que avui encara no ho veu clar”, ha conclòs.

En el mateix sentit ha parlat l’alcalde. Hi ha “ciutadania que veu una agressió al territori”, ha reconegut, però “és al revés”, ha defensat Xavi Paz perquè, segons ell, “el projecte persegueix una recuperació del territori”. I ha fet la vista enrere quan, el 2012 en la seva primera etapa d’alcalde, l’Ajuntament va rebre una amonestació de SEPRONA per les condicions que hi havia a l’espai.

Paz confia en l’Estat en l’àmbit de la mobilitat

Un dels temes que més preocupen en relació amb la creació d’un polígon tan gran són les conseqüències que una afluència tan enorme de vehicles tindrà sobre la mobilitat del municipi.

Xavi Paz, en roda de premsa a la carpa de Goodman // Irene Juárez

Paz confia en l’accés a l’autopista que, segons afirma, ha de realitzar l’Estat. “Aquí hem de pressionar”. A banda, assegura que s’ha previst una connexió de l’A2 amb AP-7 a l’altura de Castellbisbal, que dona una alternativa per via de la carretera 1413, des de Molins fins al Papiol.

El consistori està en reunions amb la Generalitat per aconseguir un desdoblament de la 1413 per fases. És conscient que això comporta un gran desemborsament econòmic, però Paz aposta per insistir a les administracions que els han de realitzar.

Recomanacions personalitzades