L’Ajuntament inverteix 100.000 euros en una campanya de Nadal enfocada a revifar el comerç

El consistori confia que l’enllumenat nadalenc contribueixi a incentivar que la gent passegi pels carrers i consumeixi a Molins de Rei. El programa, amb més de 30 activitats, encara no s’ha fet públic. La cavalcada és a expenses del Procicat.

L’equip de govern explicant les activitats de Nadal a Molins de Rei // Dan Costa

Desembre arriba a Molins de Rei de la mà de la campanya nadalenca. Aquest any, enmig d’un ambient enrarit per la pandèmia, l’Ajuntament es proposa aprofitar les festivitats per impulsar el comerç local. Ho farà mitjançant la campanya ‘Viu el Nadal a Molins de Rei’.

Segons ha explicat el regidor de Comerç, Pep Puiggarí, aquest dimecres en roda de premsa, la idea és “captar gent que no viu a Molins, però que hi consumeix, hi compra i hi fa activitats”. I la principal atracció són les llums de Nadal, un element que el regidor considera “molt visual, que crida molt l’atenció”. L’objectiu del govern municipal aquest any és “mantenir l’ambient festiu i càlid pels carrers” de Molins de Rei.

Segons Puiggarí, cal “donar motius perquè la gent segueixi venint a Molins de Rei malgrat els hàndicaps, entenent que es trobaran un espai públic amenitzat i feliç”. I en el mateix sentit ha parlat el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez. Ha reconegut que hi ha hagut una “etapa de tancaments” i que cal apostar pel comerç. “Al Nadal hem de recuperar aquella il·lusió que abans no hem pogut viure”, ha reflexionat.

100.000 euros i més de 30 activitats

Entre la campanya d’activitats i l’enllumenat dels carrers, l’Ajuntament ha destinat uns 100.000 euros a preparar el Nadal. S’han planificat més de 30 activitats, per a tots els públics, que podran anar variant en funció de les indicacions de les autoritats sanitàries. Puiggarí ha posat l’accent en el fet que seran “descentralitzades”: “No hem volgut concentrar-ho tot a l’ametlla central, tot i que continua rebent importància”.

El regidor de Comerç defensa que el d’enguany serà “un bon programa” perquè “Molins de Rei i el comerç molinenc s’ho mereix”. De moment, però, el programa no s’ha fet públic. Les llums de Nadal van requerir una inversió de 25.000 euros, així que falta concretar exactament a què es dedicaran els 75.000 euros fins a arribar als 100.000 totals.

Durant la roda de premsa s’han donat algunes pistes. Es manté el trenet de Nadal, tot i que estarà adaptat a la situació actual. Hi haurà també punts de música clàssica en directe per “simular l’ambient nadalenc del centre d’Europa”.

Es mantindrà la Fira de Nadal, on els comerços podran sortir al carrer a vendre. També hi haurà el caga tió pels més petits a diferents espais del municipi. Les associacions de veïns oferiran diversos tallers infantils “per fomentar la relació amb els barris”. Hi haurà activitats amb inscripció prèvia, però la dinàmica serà que la gent pugui passejar pels carrers “i seguir amb la seva activitat”.

La cavalcada, a expenses del Procicat

El gran enigma és com serà la cavalcada dels Reis Mags d’Orient d’aquest any. Segons han informat fonts municipals, de moment s’estan esperant les indicacions del Procicat -la normativa de la Generalitat- en relació amb aquest tema per decidir quin format tindrà.

“Aquest és un Nadal especial, complex, que ens està obligant a fer molta feina”, ha reflexionat l’alcalde Xavi Paz. Assegura que el govern ha estudiat “tots els programes possibles” per tenir “un Nadal amb restriccions però amb alegria” que prioritzi tres eixos: comerç, activitats culturals i restauració.

Recomanacions personalitzades