La molinenca Adriana Díaz debuta en literatura amb un llibre de suspens escrit durant el confinament

Díaz va aprofitar el confinament per acabar de donar forma al llibre ‘La luz de Sorolla’, una història que barreja art amb suspens i que té com a protagonista una doctora en art que ha d’esbrinar l’autenticitat d’una obra de Joaquín Sorolla.

Díaz ha escrit ‘La luz de Sorolla’ durant el confinament // Cedida

Mentre alguns van aprofitar el confinament per fer esport, altres van utilitzar el temps lliure per escriure. És el cas de la molinenca Adriana Díaz, que des que es va decretar l’estat d’alarma i fins a finals de maig es va tancar a la seva habitació per acabar d’enllestir el seu primer llibre publicat, que ha editat amb tan sols 26 anys: ‘La luz de Sorolla’.

És una història de suspens que combina la filosofia thriller amb l’art i que la molinenca va començar a escriure durant el confinament a partir d’un conte que havia fet a Batxillerat: “Feia temps que li volia donar forma de llibre, però mai trobava el moment”, explica Díaz en una entrevista a Viu Molins de Rei.

La molinenca confessa que per a ella “escriure va ser una gran teràpia per portar millor la pandèmia”. A més, el confinament també li va permetre tenir temps per fer alguns retocs a la història inicial com, per exemple, canviar la protagonista que havia ideat: “Abans era una periodista i ara és una doctora en art”, diu.

De fet, Díaz explica que en aquesta nova història l’art hi té més protagonisme que abans, ja que en la trama inicial no hi apareixia cap referència concreta a Joaquín Sorolla. En canvi, ara l’eix central del llibre gira entorn d’una obra del pintor valencià que s’ha vist implicada en un robatori i que una doctora d’art anomenada Celia Ordis ha d’esbrinar si és original.

En paraules de l’escriptora, “és una història d’intriga que es pot llegir de manera distesa”, ja que no té elements macabres com els que se solen associar al gènere thriller més genuí. “No volia que la trama deixés mal cos a ningú”, argumenta la molinenca, que per redactar-la s’ha inspirat en referents literaris com J.K. Rowling i en el relats de suspens d’Arturo Pérez Reverte.

Llibre amb presència molinenca

Un altre dels trets característics és la presència de Molins de Rei, que en la història apareix com a ‘La vila del Molí’, explica Díaz.

Per a ella, escriure el llibre ha estat “un procés fascinant”, sobretot perquè també s’ha encarregat d’autoeditar-lo a través de les eines que ofereix el portal Amazon: “És molt intuïtiu i et sents l’obra encara més teva”.

De fet, el procés d’edició ha estat molt casolà. Ella s’ha encarregat de maquetar totes les pàgines i un germà seu de revisar-ne l’edició. Tot i així, confessa que li hagués agradat fer-ho a través d’una editorial, encara que ja va contactar-ne una però no hi va haver sort.

“Em van dir que el llibre els havia agradat molt i es van comprometre a publicar-me’l, però el cost de producció era massa elevat pel pressupost que tenia”, admet la molinenca, que per això va optar per publicar la història a través d’Amazon, on el llibre ja és a la venda.

“M’agradaria que l’escriptura fos un segon ofici”

Si el llibre té èxit, l’escriptora també es planteja traduir-lo al català, així com continuar publicant històries: “M’agradaria que l’escriptura fos el meu segon ofici al marge del màrqueting, que és al que em dedico ara”.

De moment, la molinenca no perd el temps i ja treballa en noves històries que voldria que veiessin la llum aviat com un relat d’aventures que combina fantasmes de la Segona Guerra Mundial i espies: “Tinc moltes idees al cap, ja veurem què en surt”.

Recomanacions personalitzades