Destrossen i roben a l’interior de vuit cotxes a les Guardioles, el Canal i el carrer Pep Ventura

Els fets han tingut lloc aquest dilluns a la nit. Els Mossos d’Esquadra han rebut vuit denúncies i estan investigant.

Un dels cotxes destrossats // Cedida

Els vidres de vuit cotxes aparcats al barri de les Guardioles, al del Canal i al carrer Pep Ventura han estat rebentats per, segons fonts dels Mossos d’Esquadra, robar objectes del seu interior.

Els fets han ocorregut la nit del dilluns al dimarts. La policia catalana està investigant els fets, han assegurat fonts del cos a Viu Molins de Rei.

Segons es pot apreciar a les fotografies facilitades per veïns del municipi que han denunciat via xarxes socials la situació, el modus operandi ha estat el mateix: trencar els vidres per poder accedir als objectes de l’interior.

És per això que els Mossos d’Esquadra entenen que es tracta de robatoris “de baixa intensitat” i de delinqüència “molt residual”, probablement obra “d’algun toxicòman” que després ven els objectes “al mercat negre”.

El cos policial adverteix que cal evitar “deixar de forma visible objectes susceptibles de robatoris com mòbils, navegadors o ulleres de marca”. Lamenten que “encara no s’ha pogut fer la detenció” dels autors.

Vuit persones van denunciar robatoris i, per tant, els Mossos entenen que van ser vuit els vehicles els que van patir els desperfectes. Però en podrien ser més, si algú encara no ha denunciat els fets.

La Guàrdia Urbana no disposa d’oficina de denúncies les 24 hores

Segons el testimoni d’una veïna afectada, quan va trucar per informar dels fets, la Guàrdia Urbana va respondre-li que no tenien efectius suficients i que truqués l’endemà per tramitar la denúncia. Aquesta resposta ha estat molt criticada a les xarxes socials.

Preguntada per aquesta redacció sobre el tema, la policia local ha respost que “la Guàrdia Urbana no disposa d’oficina de denúncies 24 hores, agafem denúncies a hores concertades”. Asseguren que “se’ls hi va dir que dimecres al matí” podrien gestionar aquest tràmit.

Preguntat per Ràdio Molins de Rei, l’alcalde Xavi Paz ha assegurat que, si bé “la resposta pot ser més encertada o no”, la competència de recollir les denúncies és de Mossos. “No diguem que no hi ha patrulles”, ha demanat l’alcalde.

No obstant això, durant els últims anys la millora de les condicions laborals dels agents de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei i la incorporació de més agents al cos s’ha posat sobre la taula en reiterades ocasions. Fins i tot durant l’estat d’alarma produït per la pandèmia del coronavirus.

Notícies Relacionades:

Recomanacions personalitzades