L’Entxuscat de Molins de Rei presenta la seva bèstia de foc infantil

La colla de diables i bèsties ha creat un nou drac per als infants de la Molins de Rei: el nadó l’Entxuscat. L’entitat volia presentar el seu fill al llarg del 2020, però la pandèmia ho ha fet impossible.

La colla va preparar una “carta de presentació” per la bèstia al dimecres passat // L’Entxuscat de Molins de Rei

L’Entxuscat és mare. El nou drac de la colla de diables i bèsties és una rèplica de la seva mare, més petit i amb trets infantils. L’entitat el volia presentar progressivament durant el 2020, però la crisi sanitària els ho ha impedit. La nova bèstia sortirà durant els correfocs infantils i els més petits de la colla seran els encarregats de fer-lo ballar.

La idea de crear una bèstia infantil va aparèixer a finals del 2018, quan molts nens del municipi preguntaven a la colla si tenien una bèstia petita. A més, l’Entxuscat volia tenir una drag més lleuger perquè aquells nens que els fes respecte fer de diables poguessin gaudir dels correfocs com la resta de la colla.

Des de l’ou fins als carrers

“Hem creat una història. L’Entxuscat va posar un ou durant la Festa Major de l’any passat i nosaltres volíem ensenyar com l’ou evolucionava i descloïa. Aquesta Festa Major havia de tenir el seu bateig de foc”, explica Emma Saura, portaveu de la colla l’Entxuscat de Molins de Rei. El nadó de l’Entxuscat té l’aparença d’un drac petit: porta un xumet, no té ullals ni urpes i no pot moure les ales.

A causa de la pandèmia, la colla ha hagut de canviar els seus plans, però no s’hi van estar de fer una petita mostra de la nova bèstia dimecres passat al parc del Pont de la Cadena. “Vam demanar permís a l’Ajuntament i l’únic que ens van demanar és que no ho féssim al cap de setmana, quan podíem cridar l’atenció de més gent”, explica Saura. La membre de la colla destaca la responsabilitat amb què tots els espectadors van respectar la distància de seguretat. L’actuació es va fer sense avis previ per evitar que s’acomules públic.

Durant la Festa Major del 2019 es va presentar l’ou del nou drag // L’Entxuscat de Molins de Rei

El fill de tots

De moment, el nadó de l’Enxuscat gran no té nom, ja que l’entiat volia que l’escollissin els infants molinencs durant aquesta Festa Major. El nen o nena que proposes el nom final de la bèstia seria el seu padrí. “Volem que sigui un drac per a tots els infants i animar-los a participar en la colla i als correfocs”, conclou Saura.

Una bèstia adaptada als més petits

La nova bèstia és un infant creat per als infants. És més lleugera perquè la puguin portar els més petits de la colla i s’encén amb metxa elèctrica, que produeix menys espurnes i impacta menys a aquells que la carreguen. Per dins compta amb una estructura de ferro a tall d’escalet, està recoberta de roba de sac i pintada amb un tipus de pintura que no crema.

2020 sense foc

Des de l’Entxuscat de Molins de Rei consideren haver viscut una Festa Major “trista”, per l’impossibilitat fer cap correfoc. Tot i això, entenen l’excepcionalitat del moment i expliquen que no es va poder organitzar cap mostra amb les bèsties enceses perquè entre els protocols de seguretat sempre s’inclou l’ús de gel hidroalcohòlic, un component molt inflamable que podria ser perillós al voltant de les espurnes.

Tot i que el nadó ha tingut una introducció modesta a la vila, els membres de la colla estan buscant maneres per fer-li “un bateig com es mereix” un cop les mesures contra la Covid-19 es puguin relaxar.

Recomanacions personalitzades