Els actes de l’associació de veïns El Canal tanquen el primer diumenge de Festa Major

La plaça de l’Associació de Veïns del barri del Canal era l’escenari de dues de les activitats programades per aquest diumenge: un taller d’estels per a nens i el festival de danses del Paraguai i Bollywood.

L’elenc de danses Resedo Poty va ser un dels participants del Festival de Dansa // María Samblás

Per tancar els actes de diumenge a la Festa Major, l’associació de veïns El Canal i la regidoria de moviments veïnals de l’Ajuntament organitzaven dos actes ben diferents entre ells. A les sis de la tarda, tenia lloc a la plaça de l’associació de veïns un taller d’estels. Un total de 17 nens molinencs van participar en l’activitat, que requeria d’inscripció prèvia. Abans d’entrar es feia un control de temperatura i s’oferia gel hidroalcoholic als participants.

Els petits, acompanyats dels seus pares, es van repartir entre quatre taules disposades amb separació entre elles i van realitzar la manualitat amb els materials entregats pels talleristes. Pares amb mascareta, i també la gran majoria dels nens, van treballar plegats en la construcció del seu propi estel.

Nens molinencs durant la realització del taller d’estels // María Samblás

Una hora més tard, a la mateixa plaça però una mica allunyat d’on tenia lloc el taller d’estels, va començar un festival de dansa. L’entrada també era amb cita prèvia i es feia control de temperatura. Les cadires estaven disposades per tota la plaça en conjunts de dos, tres o quatre; i amb separació entre elles.

Des de l’Ajuntament explicaven que, enguany, la manera més semblant de fer l’espectacle típic de danses del món que realitzen cada any durant la Festa Major era realitzant aquest espectacle de ball, que incloïa danses del Paraguai, per part del l’elenc de danses Resedo Poty, i de Bollywood representades per La Kaverna.

Els assistents van poder gaudir de balls típics del Paraguai, la comunitat estrangera més nombrosa a Molins de Rei, així com dels representats pels membres del projecte La Kaverna, que ofereixen classes de Bollywood entre les seves activitats.

D’aquesta manera finalitzaven els actes de la Festa Major de Sant Miquel aquesta setmana, i es reprendran el cap de setmana vinent amb les activitats programades que es poden consultar en el programa complet de la festa.

Recomanacions personalitzades