Contes per apropar les ‘dones empoderades’ als més petits

Un dels espectacles de la Festa Major d’enguany ha estat ‘Contacontes Dones Empoderades’, a càrrec dels artistes Edit i Oriol. Al pati de Ca n’Ametller es va col·locar un escenari, cadires amb separació entre elles i tots els assistents a l’acte anaven amb mascareta.

Edit i Oriol durant l’espectacle ‘Contacontes dones empoderades’ // María Samblás

Diumenge al migdia tenia lloc al Pati de Ca n’Ametller l’espectacle ‘Contacontes Dones Empoderades’. Era una activitat destinada, majoritàriament, als nens però que també va comptar amb la presència d’adults interessats en conèixer la història de la Wangari Maathai, la protagonista del conte que van explicar els artistes Edit i Oriol.

El pati de Ca n’Ametller albergava un escenari i un conjunt de cadires, separades entre elles, per tal de garantir les mesures de seguretat requerides. A més, l’aforament era limitat i a l’entrada feien un control de temperatura. Tot i que el sol i la calor van perjudicar una mica el bon desenvolupament del show, es va poder realitzar sense lamentar cap inconvenient.

L’espectacle, que comptava amb el suport de la Regidoria de feminismes i alliberament LGTBI de l’Ajuntament, es basava en explicar la història de la vida de Wangari Maathai, una política i ecologista de Kènia, que va ser la primera dona africana en rebre el Premi Nobel de la Pau al 2004 per la seva contribució al desenvolupament sostenible, la democràcia i la pau.

Durant l’explicació del conte es barrejaven els moments de narració, amb música i cançons i la intervenció del públic. Tenia un to infantil per assegurar l’atenció dels més petits, però la història era realment interessant i va arrencar els aplaudiments dels assistents en alguns moments de l’espectacle.

Dissabte a la tarda, els mateixos artistes, van estar presents al pati de la Federació Obrera amb un altre conte, un que explicava la història de Rosa Parks, una altra “dona extraordinària que va canviar el rumb de la història col·lectiva“, tal i com s’explica en el resum de ‘Contacontes Dones Empoderades’ que es pot trobar al programa de la Festa Major 2020.

Recomanacions personalitzades