Una íntima ofrena floral a La Gòtica recorda la trentena de víctimes de la pandèmia

“La mort no existeix, la gent tan sols mort mentre l’oblides”, diu Paz en l’acte citant Isabel Allende. En l’ofrena, la majoria de regidors del consistori han omplert el llibre de condolences de l’Ajuntament, que durant aquesta setmana seguirà obert a la ciutadania per deixar-hi missatges de condol.

El regidor Miquel Zaragoza deixant una rosa a l’ofrena floral // Rut Font

Sobrietat, silenci, distàncies i mascaretes. La sala Gòtica s’ha convertit aquest dilluns a la tarda en l’espai d’homenatge a les 38 persones que segons la Generalitat de Catalunya han mort per la Covid-19 a Molins de Rei. Amb una ofrena floral íntima i senzilla, els regidors del consistori han volgut recordar les víctimes, així com totes aquelles persones que l’han patit.

L’alcalde, Xavi Paz, ha encapçalat l’acte amb un discurs que ha remarcat la importància de mantenir les persones difuntes en el record: “És el repte que tenim com a poble”, ha dit. Citant a Isabel Allende, també ha reivindicat que “la mort no existeix, la gent tan sols mort mentre l’oblides”.

Paz ha aprofitat per fer una crida a respectar les mesures de prevenció per evitar més morts i contagis. “La malaltia ja ens ha arrencat prou veïns i veïnes”, ha dit. Després del discurs, el màxim responsable municipal ha omplert el llibre de condolences del consistori i ha dipositat una rosa com a mostra de record.

Rere seu també ho han fet la resta de regidors del plenari i el cap de la Guàrdia Urbana, que d’un en un han anat deixant els seus missatges de condol i dipositant les seves respectives roses.

Com a colofó, l’acte ha acabat amb un actuació de l’Escola de Música Municipal Julià Canals, en què integrants del centre han interpretat amb un violoncel i un violí una versió del ‘Cant dels Ocells’ arranjada pel compositor Ricard Gimeno.

Llibre de condolences obert al públic

Els actes d’homenatge seguiran aquesta setmana amb l’obertura al públic del llibre de condolences de l’Ajuntament, que la ciutadania podrà signar fins dissabte a La Gòtica. De dimarts a dijous, el recinte estarà obert de sis a nou de la tarda, i divendres i dissabte de deu del matí a una del migdia.

Dissabte l’homenatge culminarà amb un altre acte restringit al parc de la Mariona, en què a partir de les set de la tarda es lloarà la tasca dels professionals que han estat a primera línia durant la pandèmia.

Recomanacions personalitzades