El risc de rebrot de Covid-19 baixa amb set positius en una setmana

Durant la primera setmana del mes d’agost, el municipi ha registrat 7 nous positius en coronavirus. Unes dades que mostren la tendència a la baixa del risc d’un nou brot a la localitat.

Evolució de la tendència del risc de rebrot al municipi // Departament de Salut

El nombre de contagis per Covid-19 a Molins de Rei s’està estabilitzant. Si durant la darrera setmana del mes de juliol es van registrar 30 nous positius, entre el 2 i el 8 d’agost només s’han detectat 7 nous casos, segons les dades recopilades pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i publicades en el seu portal.

Aquesta situació ha fet reduir l’índex de risc de rebrot, que es calcula multiplicant la incidència de casos acumulada dels darrers 14 dies i la velocitat mitjana de propagació del virus. Segons aquest indicador, en la setmana del 26 de juliol a l’1 d’agost, Molins de Rei se situava en risc molt alt (418,83 quan 0 és cap risc i més de 100 és perill de rebrot). De fet, es va convertir en un dels municipis amb el risc de rebrot més alt de tot Catalunya. Però la setmana del 2 al 8 d’agost, aquesta dada va baixar fins 63.68, el que suposa un risc moderat de brot a la localitat.

Aquestes xifres també han fet baixar el número de reproducció de la malaltia (Rt) a Molins de Rei. Si la darrera setmana de juliol era de 3,18 punts, el que significa que cada molinenc contagiat infectava a tres persones més, ara el número se situa en 0,46. Si l’índex és inferior a 1, els experts consideren que el virus ja no està creixent de forma preocupant.

Segons les dades de la Generalitat de Catalunya, des de l’inici de la pandèmia Molins de Rei ha patit 297 casos confirmats i ha lamentat 34 defuncions. En aquesta web també s’informa que en aquests moments encara hi ha una persona ingressada a l’UCI.

Recomanacions personalitzades