Un grup d’encaputxats ataca els ocupes del carrer Major amb petards i pedres

Els fets van passar la matinada de dissabte. El veïnat explica que és el segon cap de setmana de trifulgues després que aquest mateix grup també increpés els ocupes amb pals fa una setmana.

Agents dels Mossos d’Esquadra al carrer Major en una imatge d’arxiu // Jose Polo

El malestar al carrer Major torna. Els últims dos caps de setmana un grup de joves encaputxats ha increpat els ocupes amb diferents objectes per fer-los fora del carrer. L’últim atac ha estat la matinada d’aquest passat dissabte quan, segons expliquen fonts veïnals, tres joves van llençar una pedra embolicada amb petards per una de les finestres dels habitatges ocupats i van marxar corrents.

Els autors dels fets, segons els veïns, serien els mateixos que fa set dies també van aprofitar el cap de setmana per increpar els ocupes amb pals. Un veí ha explicat a aquest mitjà que aquell dia alguns dels mateixos joves es va acostar als habitatges a increpar els ocupes amb crits de “No volem MENES, marxeu del carrer Major” i els van trencar els vidres d’un dels habitatges que ocupen.

Segons el veí, els ocupes els van plantar cara i un d’ells va acabar ferit i va haver de ser atès per una ambulància. Al cap de poc, va arribar la Guàrdia Urbana al carrer, però els joves atacants ja havien marxat. Fonts policials expliquen que s’han obert diligències per a cadascun dels dos casos.

Volen més presència policial

El veïnat consultat es queixa de falta de presència policial al carrer. Creuen que el patrullatge conjunt entre Mossos i Guàrdia Urbana s’ha relaxat en els darrers mesos i demanen més presència policial per evitar que es repeteixin més atacs d’aquest tipus. “Volem dormir tranquils”, diuen els veïns.

Reconeixen que en els últims mesos els aldarulls al carrer havien disminuït considerablement. Per això, temen que aquests atacs cap als ocupes tornin a generar malestar al carrer.

Des de la Guàrdia Urbana defensen que la presència policial al carrer és constant, tot i que admeten que no poden posar una patrulla fixa al carrer, ja que també hi ha incidents a altres llocs del municipi que s’han d’atendre.

Recomanacions personalitzades