Oblidem massa ràpid el que hem patit

Ens costarà temps ser, tots i totes, plenament conscients de l’abast del que ha passat aquests últims mesos. Com a regidora de Joventut i Cultura observo amb tristesa que encara hi ha alguns joves, pocs per sort, que no han interioritzat tot el que hem patit com a societat des de l’inici de la pandèmia.

Aquest dilluns les joventuts d’un partit polític de la vila afirmaven en un comunicat “L’Ajuntament de Molins de Rei ens vol treure la festa de Sant Joan. Ens volen confinar a infants i joves en particular i a la població en general a celebrar la revetlla als balcons i dins de casa”. Un comunicat en el qual es barregen idees polítiques, es posa en dubte l’estima que tenim per les nostres tradicions i s’acusa el govern municipal de privar els ciutadans i ciutadanes dels seus drets.

Més de 469.000 morts al món, més de 28.000 a Espanya, més de 5.000 a Catalunya, més de 160 veïns i veïnes han passat la malaltia i més de 900 son sospitosos d’haver-la patit. Només fa uns dies que va acabar l’Estat d’alarma, fa poc més d’un mes que podem visitar els familiars que viuen a la nostra vila i pocs dies els que viuen a la resta de Catalunya.

Les imatges que veiem als mitjans de comunicació ens impacten i emocionen, retrobaments plens d’estima i sentiments. Tot i l’emoció i les ganes de tornar a la normalitat i abraçar-nos, hem d’estar molt atents, no podem abaixar la guàrdia, comencen a aparèixer els primer rebrots, Osca i Lleida, son alguns exemples que ens evidencien que hem d’anar amb compte, amb molt de compte.

Des de la conselleria de Salut de la Generalitat, el director general de Professionals de Salut, Marc Ramentol, ha alertat que estan detectant “un increment de casos entre joves i adolescents, d’entre 15 i 29 anys, i que és un element d’especial preocupació”

Sé que els joves tenim la necessitat de socialitzar-nos, gaudir dels carrers i dels nostres amics i amigues, però hem de ser conscients que, tot i que les restriccions més dures ja les hem deixat enrere, només fa dos dies, dos, que s’ha acabat l’estat d’alarma. El virus encara està als nostres carrers i hem de continuar mantenint l’alerta i les mesures de seguretat per tal de protegir-nos nosaltres i protegir els nostres éssers estimats.

Al govern municipal ens hagués agradat poder donar llum verda a les revetlles populars; tornar a tenir les places de la vila plenes de gent i de disbauxa serà senyal que el perill ha passat. Ara bé, més enllà dels nostres desitjos està la salut i la seguretat dels molinencs i molinenques i per això, essent conscients de la dificultat de mantenir les mesures de seguretat en revetlles massives, i seguint la recomanació de la Generalitat de fer celebracions en grups reduïts, hem pres la difícil decisió de no permetre les revetlles i activitats similars als carrers.

Tarragona, Llagostera o Arenys de Mar, municipis governats per ERC, han anul·lat tots els actes de Sant Joan, i jo hem pregunto: aquest joves que critiquen al govern de Molins de Rei també farien aquesta mateixa critica a aquests altres ajuntaments? Els veïns i veïnes de Molins de Rei no mereixen les mateixes mesures de prevenció i protecció de la seva salut  que els de  Tarragona, Llagostera o Arenys de Mar?

Aquest govern ha treballat per donar una alternativa segura als veïns i veïnes per tal que puguin gaudir, d’una manera diferent, de la revetlla de Sant Joan. Gràcies a la col·laboració de diversos DJ de la vila, en aquesta revetlla de Sant Joan la música tornarà a envair els nostres carrers per gaudir de la festa des dels nostres balcons.

A tots, petits i grans ens agraden les tradicions, són part de la nostra identitat. Ara bé, tots hem de continuar fent un exercici de responsabilitat col·lectiva, i més en aquests moments en què tot depèn de nosaltres i de les nostres accions. Cal cuidar-nos i protegir-nos els uns als altres.

Continuem unint forces per tal que l’any vinent puguem tornar a gaudir de la revetlla de Sant Joan als carrers i places de la vila sense córrer cap risc.

Ainoa Garcia és regidora de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades