Solidaritat i impressores 3D durant la jornada ‘Salvaorelles per aliments’

L’organització, Makers Molins de Rei, està encantada amb el resultat de la jornada solidària. El grup de molinencs aficionats a les impressores 3D segueix pensant en noves maneres de col·laborar.

Un dels voluntaris de Creu Roja classificant els aliments // Guillem Urbà – @guillemfotografs

El passat dissabte 6 de juny, Makers Molins de Rei va organitzar una recollida d’aliments solidària de 10 del matí a 6 de la tarda en dues carpes ubicades al parc de la Mariona i a la plaça de la Llibertat de Molins de Rei. L’acte s’anomenava ‘Salvaorelles per aliments‘, ja que als participants se’ls va obsequiar amb salvaorelles, una peça en la que es col·loquen les gomes de les mascaretes perquè no s’agafin directament a les orelles i fer més còmode el seu ús, a canvi de les donacions. A més de salvaorelles, també es van entregar figuretes i clauers realitzats per impressió 3D a aquells que col·laboressin amb més quantitat d’aliments.

Un dels voluntaris i fundador de Makers Molins de Rei, Jaume Pérez Esmerats, explica en declaracions a Viu Molins de Rei que “va ser una jornada molt amena” i que estan “encantats amb el resultat”. En total, han recaptat 3.047 kg. Confessa que al principi va ser molt complicat obtenir els permisos necessaris per realitzar l’activitat, ja que Molins de Rei encara estava en la fase 1 de la desescalada, però finalment “tothom va posar de la seva part perquè es pogués dur a terme amb èxit.” La idea de ‘Salvaorelles per aliments’ va sorgir dins el mateix grup de makers, es van posar en contacte amb Càrites, Creu Roja i l’Ajuntament i aquests van mostrar el seu entusiasme per la iniciativa instantàniament.

L’equip de voluntaris de la Plaça de la Llibertat // Guillem Urbà – @guillemfotografs

Durant la jornada de dissabte, van comptar amb l’ajuda d’un grup de voluntaris que van repartir els salvaorelles, recollir el menjar i classificar-lo, i també van ajudar a garantir en tot moment les mesures de seguretat i distància social. També es van realitzar sortejos durant el dia, tant de peces 3D com de marxandatge d’associacions i entitats molinenques que van col·laborar amb la iniciativa, com El Cuc, Dimonis de Molins de Rei, El Camell, L’Entxuscat, Gueopic, Enreda’t i Punk Trail.

‘Makers Molins de Rei’ va sorgir durant el confinament amb la pretensió de col·laborar durant la crisi sanitària fabricant peces homologades contra el coronavirus per entregar a centres de salut, residències d’avis, cossos de seguretat i comerços. Des d’aleshores no han deixat de plantejar-se nous reptes i activitats per poder seguir ajudant. Ara ja són gairebé una quinzena de voluntaris, i expliquen a aquest mitjà que el següent pas que volen donar és intentar constituir-se com a associació.

Recomanacions personalitzades