Makers Molins organitza un recapte solidari d’aliments

La jornada se celebrarà el dissabte 6 de juny i les carpes on es lliuraran les donacions estaran ubicades al parc de la Mariona i a la plaça de la Llibertat. Als participants se’ls obsequiarà amb salvaorelles per a les seves mascaretes de protecció.

El cartell de ‘Salvaorelles per aliments’ // Makers Molins de Rei

Els Makers Molins de Rei han fet una crida ciutadana a participar en una recollida d’aliments solidària que organitzen per el proper dissabte 6 de juny, de les 10 del matí a les 18 hores de la tarda. Tot el recaptat anirà destinat a les persones usuàries de Càrites i la Creu Roja Baix Llobregat Centre, en un moment en el qual la crisi del coronavirus ha fet multiplicar el nombre de persones que tenen problemes per garantir-se l’alimentació.

Per agrair la col·laboració, als donants se’ls oferiran salvaorelles, unes peces que es col·loquen a les mascaretes de protecció amb l’objectiu que les gomes de subjecció no facin mal a les orelles.

Els aliments s’hauran de lliurar als voluntaris que estaran a les carpes situades al parc de la Mariona i a la plaça de la Llibertat. Allà hi haurà membres dels Makers Molins de Rei, voluntaris i personal de Càrites i de Creu Roja. També hi assistirà l’associació Enreda’t.

Depenent de la quantitat d’aliments que cadascú proporcioni, els assistents podran obtenir més o menys quantitat de salvaorelles, així com clauers o figueretes; tot fet amb impressores 3D a partir del plàstic provinent de diverses donacions que tant entitats com comerços o persones individuals han fet.

Els Makers Molins de Rei fent un repartiment de viseres // Guillem Urbà — Guillemfotògrafs

Per motivar les donacions, hi haurà un sorteig en directe a Instagram, però també un altre a part per aquelles persones que no utilitzin xarxes socials. Diverses entitats com El Cuc, Dimonis de Molins de Rei, El Camell, L’Entxuscat, Gueopic, Enreda’t i Punk Trail han col·laborat en la comunicació de l’esdeveniment i han donat material pel sorteig.

L’Ajuntament, per la seva part, ha ajudat, per exemple, en el muntatge de les carpes. Segons han assegurat membres dels Makers, en tot moment es vetllarà pel compliment de les mesures de seguretat i, sobretot, perquè no es produeixin aglomeracions.

Cal recordar que, durant la crisi sanitària i social, el grup de voluntaris ha col·laborat amb diverses iniciatives, tant adreçades als comerços locals com destinades a donar material per centres sanitaris, entre els quals es troba la Clínica de Molins de Rei.

Notícies relacionades:

Recomanacions personalitzades