ERC demana promoure microcrèdits sense interessos per a comerciants locals

És una de les vuit iniciatives que els republicans han proposat amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.

El Mercat Municipal de Molins de Rei durant una jornada de confinament // Guillem Urbà — Guillemfotògrafs

ERC Molins de Rei ha posat sobre la taula un seguit de propostes per fer front a la crisi del coronavirus. Per exemple, els republicans demanen la promoció de microcrèdits al 0%, és a dir, sense interessos, adreçats a “comerços, autònoms i petites empreses locals”, així com a “entitats esportives i culturals”.

D’entre les mesures econòmiques, la formació també proposa que l’administració local destini el 100% del romanent de tresoreria del 2019 a l’aplicació de mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia. Tanmateix, la legislació vigent actualment és molt restrictiva respecte les accions a les quals es pot destinar aquest recurs econòmic i, per tant, l’administració local té, de moment, les mans lligades en aquest sentit.

És per això que ERC demana al govern central una modificació de la llei d’Estabilitat Pressupostària, de forma que contempli la possibilitat de destinar el romanent a les mesures del postconfinament. Aquesta demanda és compartida amb vàries formacions polítiques.

D’altra banda, la formació insta el govern municipal a “crear subvencions especials a les entitats relacionades amb el lleure per organitzar casals d’estiu”. Demanen que s’augmenti el nombre de places i que s’adjudiquin més beques amb l’objectiu de que “cap nen es quedi sense casal”. Per últim, des d’ERC proposen “establir un empadronament municipal ràpid per a persones migrades i sense domicili”.

Recomanacions personalitzades