Molins de Rei es queda sense la Focarrada i les Festes de Maig per culpa del coronavirus

La pandèmia del coronavirus anul·la la Focarrada i les Festes de Maig, que s’havia de celebrar aquest cap de setmana. La secció de Diables de l’Agrupa també veu amb incertesa la celebració de la Festa Major.

Una imatge de la Focarrada en una edició anterior // Héctor Hernández

La Focarrada i les festes de maig són també víctimes del coronavirus, així com la Festa de la Primavera de l’Agrupa. La pandèmia ha obligat a anul·lar les tres celebracions, que havien de tenir lloc al municipi per aquestes dates.

Des de l’Agrupa entenen l’anul·lació i creuen que el millor és reprendre les festes l’any vinent: “No ens plantegem buscar noves dates per evitar una acumulació d’actes i perquè tampoc sabem com evolucionarà la situació”, explica el president de l’entitat, Miquel Subirana.

Des de la secció de Diables de la mateixa associació, i que és la que s’encarrega de capitanejar la Focarrada, el seu cap de colla, Marc Fernàndez, també hi coincideix. Tot i que lamenta que la festa s’hagi hagut d’anul·lar el seu tercer any de fer-se, considera que el més assenyat és “recuperar les celebracions l’any vinent”.

La Festa Major a la corda fluixa

Fernàndez tampoc amaga que tem per la celebració de la Festa Major: “No sabem si també s’anul·larà, però la comissió de correfoc per exemple encara no s’ha pogut posar en marxa”, explica.

A més, el molinenc veu difícil que d’aquí al setembre es puguin fer actes que impliquin concentracions de persones considerables. Tot i així no tanca la porta a possibles adaptacions de les festes, especialment les de foc: “Potser podríem fer un correfoc al carrer respectant les distàncies de seguretat i que la gent ens seguís des del balcó”, vaticina.

Fernàndez, però, explica que tant la secció de diables de l’Agrupa com la resta de colles de foc del municipi estan a l’espera de rebre directrius del consistori, que de moment encara no ha explicat què es planteja fer amb la Festa Major. “Som conscients que ara mateix no és una prioritat i que tot està en l’aire, veurem què passa en les properes setmanes”, diu el molinenc, que també demana més suport a l’Ajuntament a l’hora de fer difusió de les colles de foc del municipi i les seves festes populars.

Recomanacions personalitzades