L’entitat ¿Serás su voz? convida els treballadors públics a fer un curs de protecció animal

La plataforma animalista local ha fet arribar al Consistori un catàleg de cursos de protecció animal després del cas del senglar. Des de l’entitat consideren que és imprescindible que els treballadors públics es formin en protecció animal perquè actuacions com les dels Agents Rurals no es tornin a repetir.

Fa dues setmanes els Agents Rurals van abatre un senglar a trets // Joan Gosa @joangosastudio (Instagram)

Després de presentar una instància al departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya demanant informació sobre la mort a trets d’un senglar al municipi en mans dels Agents Rurals, i també de demanar explicacions a l’Ajuntament, l’entitat animalista Molins de Rei ¿Serás su voz? ha decidit oferir als treballadors públics del municipi la possibilitat de fer cursos de protecció animal.

A través d’una instància, la plataforma ha fet arribar al Consistori el catàleg de cursos disponibles de l’Institut de Polítiques Públiques de Protecció Animal (IPPPA), un organisme de la Fundació Franz Weber que des de fa temps es dedica a formar en aquest àmbit a administracions públiques.

“Creiem que els pot anar molt bé fer aquests cursos, sobretot perquè no es produeixin matances com la del senglar”, insisteix Jaume Montmany, membre de la plataforma animalista, que creu que s’hauria pogut actuar d’una altra manera si s’hagués fet algun curs de l’IPPPA.

Des de l’entitat, esperen que l’Ajuntament reculli el guant i que “els treballadors públics del municipi tinguin en compte aquesta oportunitat de posar-se al dia i de poder oferir un tracte més digne als animals”.

Recomanacions personalitzades