Arrenca el repartiment d’ordinadors a escolars de famílies vulnerables sense connexió

Es preveu que els ordinadors arribin a casa dels escolars en els propers dies. L’Ajuntament també ha comprat una desena d’ordinadors per aquell alumnat que en necessiti i ha arribat a un acord per repartir tauletes.

Escola Pont de la Cadena // Arxiu

La situació d’excepcionalitat causada pel coronavirus ha obligat que els escolars no puguin fer classes presencialment. És per això que el curs ha passat a ser virtual, amb les necessitats tecnològiques que comporta. És en aquest sentit que el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya s’ha compromès a abastir de material tecnològic una part dels infants que no en tinguin, perquè puguin fer un seguiment normal dels continguts.

Així, des que va començar la pandèmia, el departament d’Educació recull diferents ordinadors portàtils que els centres ja tenien a l’aula i que ara havien quedat sense ús, els dota de connectivitat i els retorna a les escoles per repartir-los entre l’alumnat vulnerable.

A hores d’ara, a totes les escoles públiques de Molins de Rei ja s’han passat a recollir aquests ordinadors i es preveu que les famílies els puguin rebre a casa en els propers dies, segons expliquen fonts de l’Assemblea Groga a Viu Molins de Rei. Des de la plataformen lamenten la lentitud del procés.

També hi coincideix la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Molins de Rei, Esther Espinosa. De fet, conscients de la saturació que viu actualment la conselleria que capitaneja Josep Bargalló, l’Ajuntament ha decidit comprar una desena d’ordinadors pel seu compte per poder-los repartir entre aquell alumnat que no en tingui.

Repartiment de tauletes

Espinosa també ha explicat que han arribat a un acord amb la Fundació Pere Tarrés per repartir 18 tauletes que hi havia al centre comunitari Pont de la Cadena en el marc del projecte Xarxa Educativa Local (XEL). Són tauletes que en alguns casos ja feien servir alguns infants en situació vulnerable que formaven part del projecte, i que ara es repartiran entre alguns d’ells perquè les puguin utilitzar des de casa.

Noves necessitats                      

Espinosa és conscient que les necessitats de connectivitat no acabaran aquí i que, de ben segur, a partir del setembre, amb l’inici del curs escolar, l’alumnat potser necessita de més recursos. En aquest sentit, assegura que, “tot i que la responsabilitat és del departament”, des de l’administració molinenca treballaran per cobrir les mancances i assegurar que “no es produeixi la bretxa tecnològica al municipi”.

També creu que no només es tractarà de repartir ordinadors o dispositius electrònics, sinó també de donar suport tècnic: “Si es troben davant un problema informàtic, potser no saben com sortir-se’n”. Per això, l’Ajuntament també es planteja posar en marxa un servei d’atenció telefònica que doni suport a aquelles famílies que tinguin dificultats tècniques a l’hora de fer servir els ordinadors.

Recomanacions personalitzades