Les perruqueries tornen a la feina amb les agendes plenes després de dos mesos sense activitat

Són, sens dubte, un dels serveis més sol·licitats després de vuit setmanes de confinament. En plena reobertura, els professionals del cabell treballen incansablement per atendre uns clients desitjosos de tornar a lluir pentinat.

Un servei a la perruqueria Raffel Pages // Guillem Urbà – Guillem fotògrafs

Les perruqueres tornen a la feina després de dos mesos d’inactivitat a causa de la pandèmia del coronavirus. Ho fan amb unes agendes absolutament plenes: les llistes d’espera superen, en la majoria de casos, la setmana. Tot i amb les limitacions imposades per evitar nous contagis, la de les perruqueries ha demostrat ser una de les reobertures més desitjades entre la població.

L’èxit ha estat total. Així ho assegura Patricia del Pozo, de la perruqueria Blue 01 Stylish, situada al carrer Major. “Tenim moltes cites”, ha explicat la perruquera, que descriu una setmana totalment plena. En la mateixa situació es troben Maria Teresa Llagostera, de la perruqueria Llagostera, ubicada al carrer Fortuny; i Marta Resina, propietària de la franquícia Raffel Pages, a la Rambla de la Granja.

Tot i l’alta demanda, les perruqueres no podran atendre la quantitat de persones que desitjarien. Les grans limitacions passen per l’obligació d’atendre amb cita prèvia, així com de respectar les mesures de distanciament. Això provoca que s’hagi de deixar un tocador i un rentacaps buit entre client i client. Per tant, en molts casos s’està incorporant només una part de la plantilla. També s’han d’implementar les mesures d’higiene i es recomana que les professionals utilitzin mascareta i guants.

“Només podem agafar dues o tres persones cada hora”, ha indicat Llagostera. Tanmateix, la perruquera celebra la resposta de la gent: “Ho accepten bé, s’adapten”, ha assegurat. “I nosaltres, el que puguem fer aquesta setmana ho farem, el que no, la que ve”, ha afegit. Resina, per la seva banda, reconeix haver hagut d’ampliar els horaris del centre per poder atendre més quantitat de persones. La perruquera indica que estan intentant adaptar les cites a les franges horàries de sortida reglamentàries per evitar motivar desplaçaments innecessaris.

Protocols de neteja que se segueixen fil per randa

Les perruqueres estan treballant de forma intensiva per garantir el compliment del protocol d’higiene. En aquest sentit, la majoria ha fet canvis als seus centres estètics. “Hem recol·locat la perruqueria per tenir-ho tot a dos metres de distància”, explica del Pozo. També assegura que ho desinfecten tot de forma constant, i que treballen amb les proteccions individuals.

Pla general d’una perruqueria en un servei // Guillem Urbà — Guillem Fotògrafs

A la Raffel Pages, a més d’haver realitzat canvis en el local, han comprat “tovalloles, bates i capes d’un sol ús”. També estan a l’espera que els col·loquin mampares de vidre entre els rentacaps. Tot i que ja poden garantir la separació entre els clients, la propietària assegura que veuen això com una inversió de futur. Per poder fer front a aquestes despeses han optat per ampliar “en un euro o euro amb trenta cèntims” el total de cada factura, una acció que, segons explica, “el client ha entès perfectament”.

Com a mesura de prevenció, les professionals de Raffel Pages es prenen la temperatura cada dia en entrar a treballar. També passen el termòmetre als clients que accedeixen a la perruqueria. Per últim, les tasques de desinfecció del centre van tan lluny que fins i tot fan rentar les mans dels clients i els desinfecten les soles de les sabates.

Tot i les dificultats, les tres professionals celebren l’actitud de la gent davant la reobertura: “Les clientes estan responent molt bé, tenien moltes ganes de tornar”, diu del Pozo. La principal raó és que “tenien els cabells, les celles i els llavis fatal”, riu Llagostera. “Tenien unes arrels importants”, conclou Resina.

Recomanacions personalitzades