El Club Atletisme Molins resol dubtes en la tornada a l’activitat física

Els passejos i fer esport al carrer estan permesos des del 2 de maig, sempre que se segueixin les normes i recomanacions. El Club Atletisme Molins es posa a disposició dels molinencs per resoldre dubtes sobre la tornada a l’activitat física fora de casa.

Veïns de Molins de Rei fent esport de bon matí // Guillem Urbà – @guillemfotografs

Des del 2 de maig s’ha autoritzat a la població en general, dels 14 als 70 anys tots dos inclosos, a poder realitzar activitat física no professional a l’aire lliure. Tant esport individual com passejos. Es pot passejar de manera individual o acompanyat d’una persona amb qui es conviu al mateix domicili, o de la persona cuidadora en el cas d’aquells que ho necessiten. Els passejos s’han de realitzar sempre a una distància d’1 quilòmetre del domicili habitual i es recomana l’ús de mascareta, tot i que no és obligatòria.

Les persones d’entre 14 i 70 anys podran sortir entre les 6 i les 10 del matí i entre les 20 i les 23h. L’horari de passeig dels menors de 13 anys acompanyats d’un adult responsable ha quedat fixat entre les 12 i les 19h. Només es pot sortir en una de les dues franges horàries previstes en cada cas; no obstant, sí que és compatible l’ús de la franja horària corresponent per fer esport o passeig i, posteriorment, acompanyar menors d’edat a passejar. Pel que fa a les persones de més de 70 anys, o que necessitin acompanyament, poden sortir entre les 10 i les 12 del matí, i entre les 19 i les 20h.

La pràctica esportiva es pot fer a qualsevol via o espai públic, inclosos els espais naturals i aquelles zones verdes autoritzades. Sempre dins del terme municipal del domicili habitual. Cal respectar els possibles tancaments d’espais que, per raons de seguretat, duguin a terme les autoritats locals. Davant d’aquesta nova situació en la que es permet fer esport, sobretot córrer i anar amb bicicleta, el Club Atletisme Molins proposa algunes recomanacions a l’hora de tornar a agafar el ritme després de d’estar confinats des del passat 14 de març.

També es pot anar amb bicicleta, sempre i quan sigui dins del municipi // Guillem Urbà – @guillemfotografs

El Club Atletisme Molins demana ‘calma’ per evitar lesions

Els primers dies, no recomanen anar massa ràpid ni estar-se molta estona corrent. Tampoc és adient repetir cada dia el mateix entrenament; recomanen córrer màxim 4 dies a la setmana i la resta de dies aprofitar per caminar i fer treball complementari (circuits de força, estiraments, pilates, ioga…). I sobretot és essencial respectar la distància de seguretat de 2 metres.

El director esportiu del Club Atletisme Molins, Sergi Soler, explica en declaracions a Viu Molins de Rei que la gent “ha de tenir en compte que porta molt de temps tancada a casa, tot i haver estat fent exercici diàriament, pel que s’ha de reprendre l’activitat a un ritme que es pugui controlar i no durant massa estona.” També afirma que, per evitar lesions, és important no córrer cada dia: “els atletes del club corren màxim 4 o 5 dies a la setmana”, sentencia Soler.

El club d’atletisme es posa a disposició de qualsevol habitant de Molins de Rei que necessiti assessorament o que vulgui resoldre dubtes davant d’aquesta tornada a la activitat física. Es pot contactar amb ells mitjançant les seves xarxes socials o al correu electrònic atletismemolins2000@gmail.com.

El CFS Molins 99 engega la iniciativa #M99mouelcul

El Club Futbol Sala Molins 99 també ha publicat a les seves xarxes socials una sèrie de recomanacions per fer esport amb seguretat. Suggereixen anar de menys a més, començant amb sortides curtes i de baixa intensitat. També afirmen que és important tenir en compte si aquests dies s’han realitzat exercicis d’impacte o no; si és que sí es podrà ja córrer en desnivells. Finalment recorden que el més important és no prendre mal i evitar lesions per sobrecàrrega, i també animen als jugadors i jugadores del club que surtin a fer esport a fer-se una fotografia amb la samarreta i la pengin a les xarxes fent servir el hashtag #M99mouelcul i etiquetant al CFS Molins 99 per fer difusió.

Recomanacions personalitzades