L’ADF desinfecta els carros de la compra dels supermercats

Entre les tasques que l’ADF 249 Puigmadrona-Olorda està realitzant en el context de la crisi sanitària del coronavirus es troba la desinfecció de diferents espais i objectes d’ús massiu, com per exemple els carros de la compra dels supermercats del municipi.

ADF desinfectant els carros d’un supermercat // ADF

L’ADF 249 Puigmadrona- Olorda porta realitzant tasques de desinfecció des de l’arribada de la pandèmia a Molins de Rei. No només netegen espais, sinó que també alguns objectes d’ús comunitari i massiu, com poden ser els carros de la compra dels diferents supermercats.

L’equip, que ha deixat fora de les tasques tant els voluntaris d’edats avançades com els que no arriben a la majoria d’edat, està format per 15 persones que es divideixen en dos torns. Cada dos dies surten al carrer, equipats amb mànegues carregades d’una solució d’aigua i lleixiu, per desinfectar els diferents “espais d’afluència”, tal com ha afirmat el responsable d’ADF al municipi, Pere Royo, a Viu Molins de Rei.

Surten els dies que no plou, i ruixen tots els espais que poden amb la quantitat d’entre 1.200 i 1.800 litres de solució desinfectant, que els proporciona l’Ajuntament. L’administració local també els ha posat a l’abast el material de protecció individual necessari per desenvolupar la tasca amb la màxima seguretat possible. Alguns supermercats, agraïts amb la feina que realitzen els voluntaris, els han fet arribar alguna donació.

Desinfecció d’espais d’arreu del municipi

Els voluntaris han desinfectat els espais exteriors de la residència d’avis, així com l’interior i l’exterior del Centre d’Atenció Primària (CAP). També les zones de càrrega i descàrrega del Mercat Municipal i els seus accessos. D’altra banda, han procedit a la neteja de diverses farmàcies, forns de pa, el jutjat de pau o la clínica veterinària del passeig del Terraplè, entre altres punts.

En aquest sentit, l’ADF ha complementat les tasques de l’empresa de neteja que actua al municipi, desinfectant les voreres de la Clínica de Molins de Rei o les de la Guàrdia Urbana, per exemple. Sovint també ruixen els vehicles d’aquest cos policial: “Quan porten una persona detinguda, després els policies porten el vehicle a la base i el desinfectem”, ha indicat Pere Royo.

Per realitzar aquestes accions l’ADF ha rebut una formació. És a dir, en iniciar-se la pandèmia, segons assegura Royo, l’ADF va encarregar a una empresa de prevenció de riscos que fes una avaluació i uns protocols d’actuació per saber com havia realitzar correctament aquest tipus de tasques una entitat de caràcter forestal.

Recomanacions personalitzades