El Botmol impulsa un servei a domicili que permetrà rebre diferents comandes en una única entrega

El servei es posarà en marxa ben aviat i comptarà amb l’ajut de l’Ajuntament. La idea és que la ciutadania pugui fer diferents compres als comerços del Botmol i rebre-les totes en un únic repartiment. També es vol que la iniciativa segueixi després del confinament.

Botigues durant el confinament a Molins de Rei // Jose Polo

“En l’adversitat hem de trobar les oportunitats”. Així ho entén el president de l’Associació de Botiguers de Molins de Rei (Botmol), Jesús Cardona. Per això, l’entitat vol aprofitar la situació de confinament per posar en marxa una assignatura que tenia pendent: crear un servei a domicili unificat entre comerços que permeti a la clientela rebre comandes de diferents establiments en un únic repartiment.

La situació de confinament, que obliga els comerços a promoure opcions de compra a domicili, ha motivat el Botmol a fer el salt. Feia temps que volien implantar el servei i ara creuen que és el moment adequat per fer-ho. A més, volen que el nou sistema es mantingui més enllà del confinament actual: “Tindrà continuïtat quan la situació es normalitzi”.

El sistema, que permetrà als clients comprar a qualsevol botiga adherida al Botmol i rebre totes les comandes a casa en un únic repartiment, comptarà amb l’ajut de l’Ajuntament i, segons Cardona, “es posarà en marxa en breu”. De fet, serà l’administració municipal qui s’encarregarà dels costos del repartiment en un servei que també permetrà fer comandes a les botigues del Mercat Municipal.

Agrupació de les compres i un sol pagament

En paraules de Cardona, la idea és que el client pugui rebre agrupades totes les comandes que faci en comerços locals. Per tant, tots els productes, tot i ser de diferents botigues, haurien d’arribar en una mateixa comanda. La intenció també és que el client només hagi de fer un sol pagament per a totes les comandes i que l’entitat s’encarregui de dividir l’import entre els establiments. Tot i que encara s’ha de concretar, tampoc es preveu cap cost afegit pel servei de repartiment.

De moment, la voluntat és que aquest sistema faciliti que la gent surti menys de casa. “Les grans superfícies ja ho fan, i els petits comerços no ens podem quedar enrere”, ha insistit Cardona.

Posposen la campanya de promoció del comerç local

Tradicionalment, el Botmol crea una campanya per motivar les compres en el comerç local i que llença durant la primavera. Aquest any, però, l’han posposada fins que la situació generada pel coronavirus es normalitzi. La idea és “fer una campanya d’impacte en el consumidor” i amb avantatges pels qui comprin al comerç local.

Recomanacions personalitzades