La Creu Roja es desplaça als domicilis dels usuaris que no poden sortir per abastir-los de productes bàsics

Els voluntaris de l’oficina de Creu Roja Baix Llobregat Centre, situada a Molins de Rei, s’estan desplaçant als domicilis d’aquells usuaris que presenten alt risc de contagi del coronavirus per fer arribar productes de primera necessitat.

Voluntaris de Creu Roja // Creu Roja

Des de l’oficina de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, situada a Molins de Rei, els voluntaris i professionals de l’entitat s’estan desplaçant als domicilis de les persones que presenten un alt risc de contagi per coronavirus i que, per tant, no poden sortir de casa per abastir-se dels productes de primera necessitat, com els aliments.

En aquest sentit, segons assegura el coordinador de Creu Roja al Baix Llobregat Centre, Rubén Caballero, l’entitat ha posat en marxa un dispositiu per garantir, a les més de 50 famílies molinenques en situació de necessitat, l’abastiment de productes bàsics, com els d’alimentació o els medicaments.

També s’ha ampliat l’horari de distribució d’aquests productes amb l’objectiu d’evitar que les persones que sí que poden desplaçar-se a Creu Roja s’hi acumulin. Segons ha explicat Caballero, s’ha citat a les famílies per la recollida d’aliments amb 20 minuts de diferència perquè no coincideixin les unes amb les altres.

D’altra banda, continua el servei d’higiene personal, tot i que les mesures de protecció i prevenció d’usuaris i voluntaris s’han ampliat.

Trucades per assegurar-se que els usuaris “estan bé”

Deu voluntaris de Creu Roja estan trucant a tots els usuaris per assegurar-se que “estan bé i que prenen les mesures que recomanen les autoritats sanitàries”. La campanya s’està realitzant en l’àmbit català.

La desena de voluntaris s’encarrega de posar-se en contacte amb els gairebé 500 usuaris de Creu Roja del Baix Llobregat. Durant la trucada, els telefonistes s’asseguren que l’estat de salut de la persona és correcte i resolen els dubtes que pugui tenir.

És per això que, segons ha indicat Caballero, l’equip de voluntaris ha rebut una formació per afrontar de forma correcta aquesta crisi sanitària.

Els voluntaris de més de 65 anys es queden a casa

La institució també ha hagut de prohibir la participació d’aquells voluntaris que superen l’edat de 65 anys, perquè també entren en la franja de persones d’alt risc de contraure el coronavirus. Això sí, Creu Roja els ha proposat que continuïn col·laborant realitzant tasques de forma virtual.

Recomanacions personalitzades