La productora Escènica mostra artistes “des de dins” en un nou projecte audiovisual

La companyia molinenca Escènica estrena Artèries, un projecte que pretén endinsar-se en l’univers de diferents artistes a través de capítols audiovisuals. Els episodis es podran seguir al Viu Molins de Rei.

L’equip que forma part del projecte Artèries compta amb una desena de persones // Cedida

Apropar l’art a la ciutadania. Amb aquest voluntat neix Artèries, un projecte de la productora molinenca Escènica que vol visibilitzar artistes a Internet. Amb un format audiovisual híbrid que combina actuacions amb tocs de reportatge, el projecte vol “mostrar els artistes en el seu espai més íntim i treure’ls cap a l’exterior, com el recorregut que fan les artèries”.

Així és com defineix el projecte un dels seus ideòlegs, en Gerard Cadpevila. En declaracions a Viu Molins de Rei, Capdevila explica que la voluntat és donar cabuda a disciplines artístiques diverses com la música, el teatre, la dansa i la poesia.

De fet, els dos primers capítols que han enregistrat toquen dues d’aquestes disciplines. El primer se centra en la trajectòria del grup de pop independent Súper Gegant, que compta amb el molinenc Miquel Bernis al capdavant. “A banda de presentar alguns dels seus temes, el grup explica en el capítol el tipus de música que fa”, detalla Capdevila. En el segon episodi, el protagonisme se l’endú la jove companyia teatral Lo Pere Bufa, especialitzada en teatre còmic operístic i amb un nom que recorda al gènere de l’òpera buffa.

Capdevila explica que tots dos projectes eren iniciatives que ja coneixien des de la productora i que els semblava important visibilitzar. Tot i així, el seu horitzó és arribar a tot tipus d’artistes i fins i tot poder enregistrar col·laboracions entrecreuades entre alguns d’ells: “Ens agradaria fer crossovers culturals”.

L’equip que conforma Artèries és extens i compta amb una llarga trajectòria en el món cultural. Són prop d’una desena de persones, moltes d’elles de Molins de Rei. A banda de Capdevila, que n’és el director, hi ha la realitzadora Clara Vallvé, que s’encarrega de codirigir el projecte. També hi és el periodista Oriol Romeu, que ha tingut cura de les entrevistes, i el tècnic de so Guillem Ventura, entre d’altres. “Tots ens coneixem molt i esperem poder donar visibilitat a més artistes”, confia Capdevila.

Segueix els capítols al Viu Molins de Rei

Els dos capítols d’Artèries enregistrats fins ara s’emetran al web de Viu Molins de Rei. El primer, sobre el grup Súper Gegant, es podrà veure aquest mateix cap de setmana i el segon s’emetrà durant la setmana vinent.

Recomanacions personalitzades