Les farmàcies exhaureixen mascaretes i gels antisèptics per l’efecte coronavirus

La incertesa de la població enfront del coronavirus s’ha traduït en l’esgotament de productes desinfectants i mascaretes per intentar prevenir el virus. D’altra banda, també s’estan comprant més productes alimentaris del que és habitual.

La farmàcia Jordi Valls // Irene Juárez

Els molinencs han exhaurit totes les mascaretes i és molt difícil trobar alguna farmàcia que encara tingui gel antisèptic per l’efecte del coronavirus. Tot i que l’Ajuntament ha fet una crida a la calma i ha assegurat que de moment no hi ha cap cas de Covid-19 a Molins de Rei, la població intueix que pot ser qüestió de temps que el virus arribi al municipi.

La situació dels supermercats de Molins de Rei varia segons de quin es tracti. No és difícil trobar fotografies a les xarxes socials on es veuen prestatgeries dels Mercadona totalment buides. Tanmateix, tot i que molts altres supermercats de Molins de Rei reconeixen que han augmentat les vendes i les prestatgeries es veuen més despoblades, a hores d’ara no hi ha problemes de proveïment de productes de primera necessitat. Els productes desinfectants, però, sí que s’han esgotat.

Denuncien la falta d’informació

Alguns farmacèutics entrevistats per Viu Molins de Rei asseguren que, després d’esgotar els productes desinfectants típics, també s’ha acabat l’alcohol de 70 graus. Les mascaretes fa ja temps que estan esgotades i els farmacèutics no compten amb la seva reposició. Els gels hidroalcohòlics fa poc més d’un dia que s’han exhaurit i no se sap quan tornaran a tenir. De guants de làtex també en queden pocs.

Les farmacèutiques que treballen a la farmàcia Jordi Valls no tenen una opinió totalment formada sobre el tema perquè asseguren que “no s’està informant el personal de les farmàcies ni als sanitaris de quin és el risc real”.

El que sí que expliquen que la població està espantada. De fet, mentre aquesta redacció parla amb una d’elles aquest dimecres, diverses persones s’acosten al taulell a demanar per productes desinfectants que ja no podran aconseguir.

Diferents realitats als supermercats de Molins de Rei

“Han trigat dues hores a esgotar els productes de desinfecció”, assegura un treballador del Mercadona que, a les 12 del migdia, es veu més buit de productes i hi ha més compradors del que són habituals. “La gent està comprant de més, estem treballant com bojos”, destaca un caixer. Els productes que més s’emporten són els llegums, l’aigua o la carn.

El prestatge de llegums d’un supermercat de Molins de Rei aquest dimecres // Irene Juárez

A altres establiments com el Condis del carrer Major o el Caprabo del Mercat Municipal, regna la normalitat. Un reposador del Condis assegura que és cert que la gent compra més garrafes d’aigua i més llegums, però indica que no tenen problemes perquè els proveïdors del gènere venen cada dia. Realment les prestatgeries de l’establiment estan més buides de l’habitual, però no completament.

A les parades del Mercat Municipal tot continua igual. “Tant de bo venguéssim més”, comenta una carnissera. Fins i tot el responsable de l’herbolari diu que ha venut més productes per a la tos en altres mesos de l’any.

Més informació sobre el coronavirus a Molins de Rei

Recomanacions personalitzades