Estel Tort recordarà en un concert els musicals que van marcar la relació amb el seu pare

L’artista molinenca havia d’actuar aquest dissabte 14 de març al Foment, però el concert s’ha hagut de posposar pel coronavirus. En la futura actuació, Tort repassarà els muntatges musicals que van marcar la relació amb el seu pare Miquel Tort, que va morir l’any passat i era molt fan d’aquest gènere.

Estel Tort (al centre) en un concert al bar Traska Truska en homenatge al seu pare // Cedida

La molinenca Estel Tort havia de pujar a l’escenari del Foment aquest dissabte 14 de març per oferir un concert que volia ser un homenatge musical al seu pare, Miquel Tort, que era molt fan d’aquest gènere i va morir l’any passat. Tanmateix, l’esdeveniment s’ha hagut de posposar a causa del coronavirus. L’organització assegura que pròximament anunciarà la nova data.

El repertori comptarà amb temes de musicals que han estat emblemàtics tant per pare com per filla. La cantant els interpretarà en versió original i seguint el mateix ordre en què pare i filla els van anar descobrint. Entre ells destaquen “Jesucristo Super Star”, “Los Miserables”, “Wicked” i “Hamilton”.

La majoria són muntatges anglosaxons que, en paraules d’Estel Tort, “han suposat un abans i un després en la història de la música”. Per exemple, segons explica, “Jesucristo Super Star” va comportar la introducció de l’adrenalina característica de les òperes de rock dels anys 70 als musicals, i el recent muntatge de “Hamilton” ha suposat la irrupció del rap dins del gènere. “La manera d’explicar històries ha anat canviant en funció de l’època”, ha raonat la cantant al Viu Molins de Rei.

Tort pujarà a l’escenari acompanyada per les veus de Laura Miquel i Adriana Garcia. També ho farà al costat del pianista Gerard Alonso i del percussionista Berenger Aina en una vetllada que en certa manera seguirà la mateixa filosofia que el concert que va oferir fa uns mesos al bar Traska Truska en homenatge al seu pare.

Tot i ser un muntatge centrat en el gènere musical, la vetllada també comptarà amb una cançó emblemàtica dels Beatles, “Something”, un altre dels temes preferits de la cantant i el seu pare. El concert arrencarà a les 21:30 hores i tindrà una durada d’una hora i mitja.

Recomanacions personalitzades