Els col·lectius feministes criden a l’acció directa contra el patriarcat

Les Heures i Molins Feminista organitzen una jornada reivindicativa pel Dia de la Dona Treballadora abans de sumar-se a la manifestació de Barcelona.

La capçalera de la manifestació feminista per Molins de Rei durant el 8M // María Samblás

Molins Feminista i Les Heures, els dos col·lectius feministes de Molins de Rei, han organitzat per aquest diumenge 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, un seguit d’actes al municipi de forma prèvia a la multitudinària manifestació que tenia lloc a la tarda a Barcelona.

A partir de les 10.30h del matí, a la plaça de les Dones (oficialment, plaça de la Creu), s’han reunit ambdós col·lectius i totes aquelles persones que s’hi han volgut sumar amb un esmorzar de carmanyola i un taller de pancartes. En un ambient molt pacífic i festiu s’han creat alguns cartells per mostrar-los durant la manifestació mentre s’anava aplegant cada cop més gent a mesura que avançava el matí.

La manifestació estava programada per iniciar-se a les 11.30h, però no ha estat fins gairebé les 12h que ha arrencat aquesta marxa feminista pels carrers de Molins de Rei, que ha reunit a unes 150 persones aproximadament. La manifestació ha anat encapçalada per dones, la capçalera ha estat no mixta, però al darrera tothom s’ha pogut unir.

Durant aproximadament una hora, la marxa ha caminat pels carrers de Molins de Rei fins arribar a l’estació de Renfe, punt de trobada per reunir-se i anar a la manifestació de Barcelona juntament amb el bloc del Baix Llobregat, que s’ha trobat a Cornellà de Llobregat.

Durant la manifestació a Molins de Rei s’han escoltat consignes com “fora masclistes dels nostres barris”, “contra el patriarcat, acció directa”, “tranquila hermana aquí está tu manada” o “Molins de Rei, feminista o no serà.” Després de tota la polèmica viscuda per l’acte de la Carretera, ha estat una marxa tranquil·la sense cap incident a destacar durant aquesta jornada de reivindicació.

Imatges del Dia Internacional de la Dona Treballadora a Molins de Rei

Recomanacions personalitzades