El govern socialista plagia el text institucional que el tripartit va fer pel 8M

La que va ser regidora de Feminismes i Alliberament LGTBI durant el tripartit independentista ha alertat públicament del plagi del text, que s’ha copiat literalment sense cap modificació de cara a la celebració del 8 de març d’enguany. L’equip de govern admet que ha estat un error i refarà el text.

Comparativa entre els dos textos institucionals // Viu Molins de Rei

Cares d’estupefacció entre col·lectius feministes de Molins de Rei en adonar-se que el text institucional d’enguany per introduir les activitats previstes al municipi pel Dia Internacional de les Dones Treballadores és el mateix que el de l’any passat.

No s’ha modificat ni una coma, només la signatura. Si l’any passat el text estava signat per la cupaire Laura Munt, regidora llavors de Feminisme i Alliberament LGTBI del tripartit independentista; enguany la rúbrica és de l’alcalde socialista Xavi Paz i de la regidora de Feminismes i LGTB, Jessica Revestido.

“Quan me’n vaig adonar no m’ho podia creure”, ha explicat Munt en declaracions a Viu Molins de Rei. Munt ho va detectar dilluns en rebre el full d’activitats previstes per aquesta setmana amb motiu del 8M i aquest dimarts ho ha fet públic a les xarxes socials.

A banda del plagi, l’exregidora també lamenta que el text copiat no conservi la referència que ella va fer a la revista El Llaç per utilitzar part d’un article d’aquesta publicació en l’elaboració del text, així com que s’hagi suprimit l’adjectiu de “treballadores” en el títol, on ara només hi diu “Dia Internacional de les Dones”.

Munt ha explicat a aquest mitjà que, després de manifestar la seva queixa a una tècnica de l’Ajuntament, ha rebut un missatge de WhatsApp de l’actual regidora de Feminismes, Jessica Revestido, reconeixent que “s’havia comès un error”. En el missatge Revestido també ha explicat que el text es refarà properament. Fonts del govern municipal també han detallat a Viu Molins de Rei que ha estat un “error humà” i que es resoldrà al més avitat possible.

Els dos textos complets

Text d’enguany
Text de l’any passat

Recomanacions personalitzades