Molins de Rei commemorarà el Dia de la Visibilitat Transgènere

El municipi lluirà la bandera trans el proper 31 de març i recordarà la lluita del col·lectiu. La commemoració és fruit de l’adhesió a un manifest de l’associació Trans Baixpower & Roses de Sant Feliu.

Rosa Maria Maristany durant l’últim ple municipal // Irene Juárez

Recordar la lluita transgènere i reivindicar la diversitat. Amb aquest objectiu Molins de Rei commemorà el Dia de la Visibilitat Transgènere el proper 31 de març. Aquell dia la bandera trans lluirà al balcó de l’Ajuntament i també es reivindicarà la lluita del col·lectiu.

La commemoració és fruit de l’adhesió del municipi al manifest de l’associació Trans Baixpower & Roses de Sant Feliu, que des de fa un any treballa perquè la comarca reconegui els drets del col·lectiu. Per això, l’entitat ha impulsat un manifest per comprometre els municipis del Baix Llobregat en la lluita transgènere i per promoure una major diversitat social.

“Una societat lliure és aquella basada en la diversitat”, reivindicava en l’últim ple municipal Rosa Maria Maristany, la presidenta de l’entitat que va llegir la moció als partits polítics a petició de Molins en Comú. El text va ser aprovat per unanimitat, tot i que Cs no hi va ser present perquè la regidora Laia Cassauba va marxar a mig plenari.

Tots els partits van coincidir a remarcar la importància de visibilitzar el col·lectiu, i sobretot treballar perquè els drets estiguin garantits. “Encara ens falta molt camí en aquest àmbit”, recordava el regidor Gerard Corredera, de Molins en Comú. Des d’ERC, Núria Garriga també va reivindicar la necessitat de dotar de més formació sobretot els professionals que han de tractar amb persones transgènere.

“En aquest manifest podem veure tots els drets que us han estat vulnerats”, retreia Estefania Castillo, regidora de la CUP en la seva intervenció. Des de Junts per Molins, Ramon Sánchez deia que “s’han de continuar donant passes i sobretot garantir el coneixement de la diversitat entre els més petits”.

En aquest mateixa línia, s’expressava la regidora de Molins Camina, Ana Aroca, que sobretot recordava la necessitat de vigilar amb “actituds d’extrema dreta i educar en la igualtat”. Des de l’any passat, el municipi també celebra el dia de l’orgull LGTBI.

Recomanacions personalitzades