Tres anys de goteres a l’escola bressol La Traca

Fa tres anys que l’escola bressol La Traca pateix goteres. Aquesta situació, que s’accentua amb les pluges, es va tornar insostenible amb el pas de la borrasca Glòria.

Goteres durant el temporal Glòria // Cedida per Ràdio Molins de Rei

L’escola bressol La Traca, de Molins de Rei, va ser una de les víctimes del pas del temporal Glòria pel municipi. L’escola porta tres anys amb goteres, una situació que es va agreujar amb les fortes pluges i el vent. Fins i tot, els mateixos mestres van haver de recomanar als pares que, en la mesura del possible, no portessin els nens a l’escola.

El primer dia de borrasca una dotació de bombers va haver d’actuar al centre infantil perquè van caure algunes de les planxes que conformaven el sostre. Però durant el segon dia, amb un Glòria més virulent, l’estat del centre va empitjorar de tal manera que els mestres només van poder fer servir una de les sis aules de l’escola, on van haver de concentrar tots els infants.

Un dels pares que no van tenir cap més opció que deixar el seu fill al centre assegura que la situació “era deplorable”. Es va trobar amb cubells plens d’aigua per les goteres que hi havia al sostre i en alguns focus de llum. “Se’m va encongir el cor per haver de deixar el meu fill en aquestes condicions”, lamenta.

Una de les aules afectades // Cedida per Ràdio Molins de Rei

Una situació que s’allarga

La borrasca Glòria només ha evidenciat una situació que es dilata en el temps. Segons informen fonts de l’Ajuntament, les goteres van aparèixer al centre infantil el 2017, coincidint amb la instal·lació de l’aire condicionat.

Tot apuntava que era una situació derivada d’algun error en la mateixa instal·lació. Malgrat que l’empresa va fer diverses reparacions per intentar revertir-la, no hi va poder fer res. Va ser llavors quan van decidir cobrir els aparells d’aire condicionat per tal d’evitar que l’aigua sortís i seguís provocant goteres. Però la situació no va millorar i es van adonar que el problema no era de l’aire condicionat.

La problemàtica es va allargar fins a aquest Nadal passat, quan l’Ajuntament va demanar a una empresa externa que vingués a fer un estudi. Van posar com a data de la visita el dimecres 29 de gener, però el temporal Glòria se’ls va avançar.

El futur de La Traca

Ara només queda esperar el resultat de l’estudi que ja s’ha començat a fer aquesta setmana. Des de l’Ajuntament asseguren que l’espai on hi havia el Cargol està habilitat i es podrà utilitzar en cas que les pluges tornin abans resoldre el problema. Els infants també s’hauran de traslladar a aquest espai si, finalment, l’empresa que fa la revisió considera que cal fer obres importants.

Recomanacions personalitzades