Gairebé 180 persones donen sang durant la Fira de la Candelera

La 14ª edició de la Marató de Donació de Sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donants de Sang del Baix Llobregat, aconsegueix aproximadament els mateixos litres que l’any passat durant la Fira de la Candelera d’enguany.

L’orquestra amenitzant la jornada de donacions de sang // María Samblás

Des de les 9 del matí d’aquest diumenge, centenars de persones es van apropar al teatre del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei per participar a una nova edició de la marató de sang, que aquest 2020 aconseguia recollir aproximadament uns 90 litres de reserves.

177 va ser la xifra total de voluntaris donants, entre ells la Nuria i la Francesca, dues molinenques que cada any s’apropen a realitzar aquest gest tant altruista com és el donar sang. “Ja tinc assumit que el diumenge de fira he de donar, ho porto fent molts anys“, confessava la Francesca a Viu Molins de Rei mentre gaudia del refrigeri entregat després de l’extracció. Totes dues tenen, a més, el carnet de donant.

La tècnica de Promoció del Banc de Sang i Teixits, Silvia Arcos, per la seva banda destacava la bona participació durant tota la jornada, que durava fins les 3 de la tarda, i que va comptar amb la presència de l’orquestra de l’Escola Municipal de Música Julià Canals per amenitzar la diada tocant des de l’escenari diferents peces musicals. El teatre, per cert, va canviar un any més les butaques per lliteres a la platea. Durant la marató de sang, a més, els molinencs participants podien optar per un servei de guarderia al vestíbul del Foment.

Recomanacions personalitzades