La Fira de la Candelera 2020 vol consolidar les estratègies de l’any anterior

Sense sorpreses, es donarà continuïtat a l’enfocament que ja es va utilitzar en l’edició passada. Això sí, s’implanten algunes novetats per tal que sigui més inclusiva.

El passeig del Terraplé durant la passada edició de la Candelera // Arxiu — Jose Polo

El regidor de Fira de l’Ajuntament de Molins de Rei, Pep Puiggarí, ha definit la Candelera d’enguany com “la fira de la consolidació”. És a dir, que s’apostarà per reforçar i continuar les estratègies iniciades l’any 2019 en una edició que arrenca aquest divendres amb el pregó i que tindrà el seu punt àlgid el cap de setmana dels dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer.

Puiggarí ha assegurat en la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment que “el sentit de prudència, d’humilitat i coherència amb les activitats de l’any passat” ha marcat les línies d’organització de la Fira de la Candelera 2020. Segons l’edil, “venim d’una edició amb moltes modificacions”, plena “d’estratègies positives”, i tot i el canvi de govern municipal a l’Ajuntament, el nou executiu del PSC creu que és just “donar continuïtat als canvis”.

Per tant, es consolida el format de “les cinc C”, que defineixen els cinc àmbits de la fira: natura, gastronomia, empresa, cultura i ciutat. A més, des de l’organització vol donar “una variant formativa” a la fira, que es posarà en relleu, entre d’altres, a la mostra de bestiar, que té el rebuig dels col·lectius animalistes de Molins de Rei des de fa temps.

Puiggarí destaca que “hi haurà millores en el recinte i en la posició de certs estands”. Els canvis tenen l’objectiu de donar més obertura i espai per passejar. En aquest sentit, les activitats infantils s’ubicaran dins el parc de la Mariona i, per fer guanyar espai en un punt àlgid, els food trucks passaran de set a quatre.

Des de l’organització han fet una aposta per les activitats en directe. En aquest sentit, el regidor assegura que serà important el paper de la fira convidada, la Fira Internacional de la Ceràmica d’Argentona, perquè “ens permetrà fer un taller de ceràmica per nens”.

En general, Puiggarí posa l’èmfasi en la importància d’una fira “històrica” que ha de saber “trobar l’espai per nous talents”. A més, ha destacat que des de l’organització han estat “valents” i han continuat “apostant pels nostres orígens”.

D’altra banda, els responsables vinculen l’aposta per la DO (denominació d’origen) Catalunya de la fira de vins a la “idea de país, transversal, oberta a l’exterior”, segons Puiggarí. La mateixa DO ha organitzat un scaperoom a la zona de tastos. En un altre àmbit, la Fira també estarà enfocada “a l’adaptació digital de les empreses” i la zona wifi s’amplia fins a cobrir el 80% del recinte firal.

Una fira més inclusiva i sostenible

Tot i aquesta continuïtat, sí que s’incorporaran alguns canvis per aconseguir una fira més sostenible, solidària i sostenible.

Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, ha destacat que durant el pregó es farà “una traducció simultània al llenguatge de signes”. Una aposta que es va estrenar durant el pregó de la passada Festa Major i que ara es consolida.

A més, assegura que es duran a terme “més accions” en el tractament dels residus. En aquest sentit, a les zones de restauració s’hi posaran més contenidors i hi haurà personal per ajudar a la gent a recollir i reciclar les deixalles.

Xavi Paz i Pep Puiggarí en roda de premsa // Irene Juárez

D’altra banda, per garantir el gaudi de tothom, de 17 a 19 hores de la tarda, s’haurà d’estar en silenci a les atraccions firal per respectar les persones amb, per exemple, autisme.

A més, a l’espai Fira Kids s’hi instal·larà un taller d’origami anomenat “Shurikan blau”, que consistirà en una iniciativa solidària en la lluita del càncer infantil, en què els beneficis es destinaran a Sant Joan de Déu. Per últim, també hi haurà la possibilitat de donar sang.

Muntatge contra rellotge pels efectes del temporal Glòria

A causa de la borrasca Glòria, el muntatge dels estands ha patit retards que poden afectar la celebració de la fira. Amb tot, Paz assegura que, un cop passat el temporal, “si cal, doblarem els equips de muntatge per arribar a temps”.

A més, les obres d’asfaltatge de la Carretera també van patir un retard. Malgrat això, Paz declara que els treballs estaven previstos de tal manera que quedés una setmana de marge, abans de la celebració de la Candelera. Per tant, espera que “el dia 31 ja tinguem restablert el doble sentit de la Carretera”.

Viu Molins de Rei informa sobre la Fira de la Candelera amb el patrocini de:

Recomanacions personalitzades