Xavi Foj trenca el turbo i pot quedar fora de competició

L’organització està valorant el cas del pilot de Molins de Rei, que si és expulsat intentarà completar el Dakar igualment però fora de la cursa.

Foj, en una de les etapes d’aquest Dakar // Foj Motorsport

Possible punt final al Dakar 2020 pel pilot de Molins de Rei Xavi Foj. El turbo del seu Toyota s’ha trencat durant la cinquena etapa del ral·li més dur del món. Justament era una jornada a priori propícia per l’equip Foj Motorsport, ja que s’incorporava la sorra al terreny i la navegació guanyava importància.

“El turbo ha dit prou, se’ns ha trencat l’eix”, ha lamentat Foj en el vídeo que acompanya aquesta informació, enregistrat mentre una pick-up remolcava el seu vehicle de camí al campament. Gairebé arrossegant-se, el molinenc ha aconseguit arribar al segon check point de l’etapa, però allà no ha tingut més remei que sortir del recorregut.

Declaracions de Xavi Foj després de la cinquena etapa // Foj Motorsport

Curiosament, el turbo el vehicle va ser intercanviat precisament per aquesta edició del Dakar per així intentar evitar problemes. Amb l’antic, Foj intentarà acabar la cursa, tot i que encara no se sap si dins de les classificacions convencionals o fora de competició.

“Desconeixem si ens faran una penalització o ens enviaran al Dakar Experience, al darrere dels classificats en cursa”, ha comentat el pilot. Tot depèn de si l’organització considera que ha fet els kilòmetres suficients o no. “En tot cas, seguirem fent les etapes”, ha conclòs.

Recomanacions personalitzades