Molins de Rei estrena cursa dels nassos per acabar l’any

El Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM) ha organitzat la primera cursa dels nassos del municipi, que es portarà a terme el dia 31 de desembre a les 17 hores.

Imatge d’arxiu d’una cursa de Sant Miquel // Jose Polo

Aquest any se celebrarà, per primer cop al municipi, una cursa dels nassos. Es tracta d’una competició que es realitza a algunes ciutats d’arreu del món i que té l’objectiu d’acomiadar l’any fent esport: amb una cursa el 31 de desembre que, en el cas de Molins de Rei, s’iniciarà a les 17 hores.

Tindrà un recorregut d’aproximadament 8 quilòmetres, que havien de ser 10, però que s’han hagut de reduir “per talls a les carreteres”, segons ha assegurat a Viu Molins de Rei la vocal de les caminades de resistència del CEM, i una de les principals organitzadores de la cursa, Montserrat Almató.

Els participants sortiran de davant de l’Ajuntament, on també acabaran. Tot i que no és una cursa extremadament dura, sí que s’haurà de tenir certa resistència física perquè “hi ha pujades”, diu Almató. No és obligatori córrer per realitzar-la, però es recomana que almenys es camini a pas ràpid, perquè el recorregut s’ha de realitzar en 1 hora i 45 minuts com a màxim.

D’altra banda, en aquesta ocasió no han incorporat inscripció infantil, però hi poden participar menors de més de 16 anys, amb autorització dels tutors legals. Això sí, els més petits poden córrer acompanyats els seus pares.

Cartell de la Cursa dels Nassos // CEM

Tot i que sí que es cronometrarà el temps, no s’atorgaran premis als guanyadors “per falta de pressupost”. A aquesta secció del CEM li hauria agradat rebre algun tipus d’ajut per part de l’Ajuntament que finalment no ha arribat, segons expliquen.

Sí que es duran a terme alguns sortejos i s’oferirà una bossa als corredors, gràcies als botiguers del municipi. Els organitzadors i vigilants també treballaran de forma voluntària.

Què cal fer per inscriure’s?

A una setmana de la seva celebració, la cursa compta amb unes 90 inscripcions d’un màxim de 300, segons assegura Almató.

Per inscriure’s cal entrar a la secció caminades de resistència de la web del CEM, on hi ha un apartat anomenat Cursa dels Nassos. La cursa té un preu de 6 euros per a socis del centre, 8 per a no socis amb assegurança i 11 per a no socis sense assegurança.

Barcelona, la gran competidora

Diferents poblacions han deixat de celebrar aquesta cursa perquè el gegant de Barcelona les eclipsa. Amb tot, Almató es mostra orgullosa que per primer cop se celebri a Molins de Rei, perquè “fins ara mai havia trobat el suport necessari per organitzar-la”.

L’organitzadora confia que la cursa “tingui una continuïtat, i molts més anys de vida”. Perquè aquesta “és una cursa diferent, que inclou elements de resistència” i que “ajuda a arribar a final d’any plens d’energia”.

Recomanacions personalitzades