Un film sobre sadomasoquisme guanya el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

La pel·lícula finlandesa “Dogs don’t wear pants” s’ha endut el guardó de Millor Pel·lícula en la secció oficial de llargmetratges. També s’ha reconegut Óscar Martín com a Millor Director per “Amigo” i “The third hand” com a Millor Curmetratge.

“A Good Woman is Hard to Find” també ha estat una altra pel·lícula premiada // Festival de Cinde de Terror de Molins de Rei

El món del sadomasoquisme ha estat reconegut en el 38è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, que ha premiat el film “Dogs don’t wear pants” com a Millor Pel·lícula. La cinta, dirigida pel finlandès J-P Valkeapää, s’ha endut el màxim guardó per la seva trama argumental, que reflexiona sobre la finia línia que separa l’amor del dolor. També ha aconseguit el premi de Millor Actriu per Krista Kosonen en un film que ja va ser guardonat al Festival de Sitges com a millor llargmetratge de la secció de Noves Visions.

Però, els premiats no acaben aquí. El MTerror Molins també ha reconegut el cineasta Óscar Martín com a Millor Director per “Amigo”, la seva opera prima. Una pel·lícula amb influències de Michael Haneke que reflecteix una turbulenta relació d’amistat entre dos amics, i que també s’ha endut el premi de Millor Actor per Javier Botet, un dels seus protagonistes.

El jurat del certamen també ha distingit “The third hand” en la categoria de Millor Curmetratge, i “Five Course Meal” en la de Millors FX Curts. El premi de Millor Guió ha estat per “Com to daddy”, un film de terror que narra la història d’un jove de 30 anys que intenta tornar a tenir contacte amb el seu pare, i que també ha obtingut el Premi del Públic de la secció oficial.

Una edició amb els premis repartits

El guardó de la secció C Trencada del festival sobre curtmetratge en català ha estat per “Zombiosi”, de Cris Gambin i Toni Pimel, i el Premi Honorífic ha recaigut en el cineasta madrileny Paul Naschy, que va morir fa deu anys. En l’àmbit infantil i juvenil, el premi Millor Curtmetratge d’Instituts ha estat per “Baghead”, d’Alberto Corredor; i dins del Terror Kids s’han distingit “Pool shark” i “Wild Love”.

El millor microrelat en llengua catalana se’l ha endut “Substitució”, del valencià Vicent G. Terol, i el de llengua castellana “Fascinación”, enviat des del Japó per Edweine Loureiro da Silva. “Celebrem que hagi estat un palmarès molt repartit entre diferents obres”, ha destacat en declaracions a Viu Molins de Rei el coordinador del certamen, Roger Sàbat.

El palmarès complet

9è Concurs Oficial de Llargmetratges

18è Concurs Oficial de Curtmetratges

 • Millor curtmetratge: “The third hand”
 • Millors FX i Maquillatge curts: “Five course meal”
 • Millor Guió curts: “Lay them straight”
 • Premi Victor Israel a la Millor interpretació en curts: Ferine
 • Menció especial del jurat: “Het Juk”
 • Premi “Manel Gibert” del públic al millor curt: “Wild love”
 • Mèliès d’Argent: “Wild love”

Altres seccions

 • Millor Curtmetratge català Secció C Trencada: “Zombiosi”, de Cris Gambin i Toni Pimel
 • Premi del Públic a la Millor Pel·lícula Secció Being Different: “A Good Woman Is Hard To Find
 • Premi Honorífic: Paul Naschy
 • Premi de la Crítica d’Or al Millor curt en col·laboració amb Blogos de Oro: “Sonrisas”, de Javier Chavanel
 • Premi de la Crítica d’Or al Millor Pel·lícula en col·laboració amb Blogos de Oro: “Bliss”, de Joe Begos
 • Guanyador Concurs #20SegundosMovistar: “Fished”, de Dani Seguí
 • Millor Microrelat en llengua catalana: “Substitució”, de Vicent G. Terol
 • Millor Microrelat en llengua castellana: “Fascinació”, d’Edweine Loureiro da Silva
 • Accèssit Millor Microrelat en llengua castellana: “Visitante”, de Melisa Ruth Pérez
 • Millor Curt en la secció d’instituts: “Baghead”, d’Alberto Corredor
 • Premi Millor Curtmetratge infantil de 6 a 9 anys: “Pool shark”
 • Premi Millor Curtmetratge infantil de 10 a 12 anys: “Wild love”

Recomanacions personalitzades