La CUP exigeix al govern que municipalitzi el servei de jardineria

La CUP vol que l’equip de govern desfaci la privatització del servei per millorar-ne la gestió. Afirmen que ells ja van treballar en aquesta línia quan eren al govern i demanen al nou executiu que la continuï.

El servei de jardineria porta 32 anys en mans privades // Jose Polo

La CUP vol que l’Ajuntament municipalitzi el servei de jardineria després de portar 32 anys en mans privades. Per això, demana a l’equip de govern que no torni a licitar el servei de jardineria i que el gestioni directament per fer-lo més eficient i millorar les condicions dels treballadors.

En declaracions a Viu Molins de Rei, el regidor cupaire, Josep Raventós, ha defensat que la seva formació ja va començar a treballar en aquesta línia quan era al govern i demana al nou executiu que la continuï. “Ens consta de paraula que el nou govern vol seguir en la mateixa direcció, però volem que ho faci efectiu”, ha dit Raventós a aquest mitjà.

Els anticapitalistes afirmen en un comunicat  que en els darrers anys la jardinera “ha acabat esdevenint un servei en mans d’una empresa amb greus dificultats econòmiques”, i per això esperen que “no es torni a caure en el parany de licitar el servei”.

Defensen que les conseqüències de privatitzar el servei han estat “nefastes” ja que han comportat pitjors sous i condicions laborals, així com una manca de control i de supervisió directa que ha destinat diners públics a beneficis empresarials. “Les privatitzacions generen uns guanys per a les empreses valorats en un 6% de benefici industrial i un 12% per a despeses generals, amb el qual s’acaba gravant en un 18% el servei”, recorden els cupaires.

A més, exposen que en els darrers anys el consistori ha marcat uns preus de sortida més baixos que en licitacions anteriors, fet que ha generat que es presentessin poques empreses. ”En abaixar els preus, les empreses que es presenten deixen de prestar alguns dels serveis demanats per poder aconseguir un major benefici”, diuen. Per això, també defensen que el servei seria més acurat si es prestés directament des de l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades